Промоција каталога са изложбе Ивана Шијака GRAY MATTER

15.11.2017., 12:00-20:00

Позивамо Вас на промоцију каталога са изложбе Ивана Шијака GRAY MATTER која је одржана у Музеју града Београда у септембру 2015. године у организацији Културног центра Београда.

Учествују: Иван Шијак, аутор изложбе,Бојан Дробац и Милорад Ристић аутори музике за GRAY MATTER и Неда Радоичић, ауторка текста у каталогу.

Ауторска изложба GRAY MATTER Ивана Шијака је рад изведен у простору Музеја града Београда у техникама видеа, анимације и фотографије, у виду амбијенталне инсталације. Изложба је гест и намера да се оживи простор и да се радови, кроз селекцију и позиционирање у просторне амбијенте, стопе у јединствену целину. Шијак је постављао радове у складу с предвиђеном путањом кретања. Неки радови изведени су тенденциозно за ову прилику, а поједини су део архиве. Посебан сегмент рада односи се на музику коју су компоновали Бојан Дробац и Милорад Ристић. Звук је на особен начин инкорпориран у просторне амбијенте, надовезује се и повезује просторе. Шијакови радови необично су распоређени у простору, у атмосфери медитације и наглашене усамљености… Неда Радоичић, ауторка текста „Осцилирање сненог и животног” у каталогу изложбе.

Loading...