Концерт пијанисте Стефана Ивковића

26.03.2018., 21:00

Програм:
Франц Лист  
Соната у хa-молу

Фредерик Шопен   
Ноктурно у цис-молу, оп. 27, бр. 1

Јохан Себастијан Бах  
Хроматска фантазија и фуга у де-молу

Биографија:
Стефан Ивковић (Јагодина, 1989) је почео да свира хармонику у ОМШ Станислав Бинички у класи проф. Владе Милановица. Године 1998. је почео да свира клавир у класи проф. Љерке Вукеље. Образовање је наставио у МШ Коста Манојловић у Земуну. Добитник је 16  првих награда (клавир и хармоника) на такмичењима у Србији, као и две прве награде на међународним такмичењима хармонике. На међународном такмичењу у Кошицама (2001) је освојио 3. место, захваљујући чему је наставио школовање на Музичком институту Barratt Due у Ослу у Школи за таленте, а потом је на њиховом конзерваторијуму завршио бечелор студије. Завршио је мастер студије клавира на Норвешкој музичкој академији.
Као пијаниста је освојио прво место на Норвешком државном такмичењу (2005), био је финалиста такмичења Музичке омладине у Букурешту (2006), четврто место на скандинавском Nordic Piano Competition у Ниборгу (Данска) као најмлађи учесник у категорији до 29 година старости, као и друго место на Скандинавско-балтичком такмичењу пијаниста до 30 година старости, поново  као најмлађи учесник.
Наступао је у више земаља. Одржао је солистичке концерте у Србији, широм Норвешке, као и у Италији, Француској и Швајцарској. Као солиста је свирао концерте са оркестрима у Естонији и Норвешкој. Био је победник на конкурсу Симфонијског оркестра Barratt Due, са којим је свирао Шопенов Кконцерту еф-молу (Oslo Konserthus, 2009).
На позив професора Кевина Кеннера, био је позван у Париз да свира у емисији о Шопенун, коју је емитовала пољска телевизија.
Завршио је и мастер студије математике на Универзитету у Ослу, а тренутно је на докторским студијама математике на Математичком факултету у Београду.

Loading...