Тематски Арт бранч – Предвиђање прошлости 1-4

11.06.2019., 12:00

Галерија Артгет, Трг републике 5/I

Уторак, 11. јун

12.00 – Тематски Арт бранч

Арт бранч је формат разговора, прилика за размену мишљења уз кафу и колаче, тачно у подне. Позвани гост / гошћа из области филозофије, књижевности, социологије, архитектуре, дизајна, медицине… у 15 до 20 минута излаже на тему о којој ће се у следећих 45 минута водити разговор између публике и говорника. Тематски Арт бранч је уз све наведено и промоција акуелне књиге. Овом приликом најављујемо:

Малу едицију од 4 књиге (у кутији) Предвиђање прошлости 1-4: Љуљакоњићи, Раширени скути, Човеколике лутке, Оружје у библиотеци Фото Артгет – Монографије 5½ Културног центра Београда, 2019.
Фотографије из фото-архива Музеја детињства, Београд
Текстови: Милета Продановић, Арис Мовсесијан; Катарина Трифуновић, Драган Булатовић; Мина Ђукић, Дивна Вукасановић, Горан Костровић; Боривој Герзић

Приређивачи / домаћини: Весна Даниловић, Милица Перић, Владимир Перић

Гости: аутори текстова

Малу едицију Предвиђање прошлости чине четири тематске књиге настале избором из изузетно богате фото-архиве Музеја детињства, у којој се некада брижљиво чуване а потом одбачене успомене анонимних приватних историја предано сакупљају и разврставају. Фотографије, углавном набављене на бувљим пијацама, као сведочанства о детињству, личној и колективној свакодневици и различитим социокултурним контекстима одрастања, послужиле су и као подстицај позваним ауторима текстова за субјективна истраживања и асоцијације о неким појавама везаним за детињство: љуљакоњићима и раширеним скутима, који у савременом детињству нестају, те о човеколиким луткама и оружју, који у различитим видовима опстају до данашњих дана.
Предвиђање прошлости сваком читаоцу нуди подстрек и за реконструкцију властите и колективне прошлости, али и за јаснију спознају садашњости и будућности.

Loading...