Programi

U svojoj dugoj i bogatoj istoriji Centar nikada nije odustao od svoje prvobitne misije da promoviše najviše umetničke, kulturne i društvene vrednosti i podržava visoke stvaralačke domete, istraživanje i eksperiment na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Na toj putanji menjale su se samo forme, prioritetne oblasti i teme u skladu s duhom i potrebama vremena, koje je Centar često prepoznavao pre drugih i išao im hrabro u susret.

Danas je on dinamična institucija kulture u kojoj se mnoštvo ideja, tema, poetika, formi i medija u različitim stvaralačkim oblastima dnevno međusobno povezuje i kontekstualizuje, stapajući se u jedinstvenu programsku celinu koja kući daje izuzetnu vibrantnost i snažan profil – Centar slavi sadašnjost, oslanjajući se na razumevanje prošlosti i pripremajući se da bude dorastao budućnosti.

Upravo zato što nije muzej ili zavod za zaštitu kulturnog nasleđa, Centar ima tu privilegiju da sme da iskorači u nepoznato, u istraživanje i eksperiment koji obećava i da unutar jedinstvene programske kocepcije ponudi osvedočene vrednosti, darovitost mladih, staro, novo, poznato i nepoznato.

Programi predavanja, radionica, razgovora, kurseva, vođenja kroz izložbe i projekte dragoceni su posrednici za razumevanje uzbudljivog sveta stvaralaštva, posebno savremenih koncepata, formi i medija kako za profesionalce tako i za široku publiku, a naročito za mladu generaciju.

Kontakt

  • Loading...