Koncert oboiste Ivana Kirna i pijaniste Nikole Zdravkovića

30.09.2019, 21:00

Koncert ostvarujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, koji je jednom mesečno domaćin ciklusa Koncert u galeriji.

Program:
Karl Filip Emanuel Bah
Sonata za obou i klavir u ge–molu
Allegro
Adagio
Allegro

Ante Grgin
Sonata za obou i klavir
Allegro
Adagio
Allegro

Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za violinu i klavir u Be–duru, K. 454
(verzija za obou)
Largo-Allegro
Andante
Allegretto

Biografije:
Oboista Ivan Kirn je završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Petruševskog kod koga se školovao u osnovnoj i srednjoj školi. Osvajao je prve nagrade na saveznim i republičkim takmičenjima i festivalima muzičkih škola Srbije. Usavršavao se na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu. Takođe je završio i odsek za klavir SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Božene Griner.
Sarađivao je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Simfonijskim orkestrom Vojske Jugoslavije Stanislav Binički, Simfonijskim orkestrom RTV Podgorica, Filharmonijom mladih Borislav Pašćan, Vojvođanskom omladinskom filharmonijom, Orkestrom škole za muzičke talente iz Ćuprije i Gudačkim kvartetom Sebastijan (Hrvatska). Kao solista, kamerni i orkestarski muzičar nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Italiji, Austriji i Grčkoj. Godine 2013. je nastupio na Velikogoričkom bras festivalu (Hrvatska) kao solista uz poznate soliste na trubi, Tomasa Rajnera (Nemačka) i Sergijua Carstea (Rumunija). Sa pijanistom Nikolom Zdravkovićem nastupa od 2013. godine. Ostvario je trajne snimke za Muzičku produkciju RTS-a. Sarađivao je sa Pozorištem Atelje 212 (Građanin plemić, Ž. B. P. Molijer).
Bio je član žirija na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu i na Međunarodnom takmičenju drvenih duvača u Požarevcu.
Zaposlen je kao profesor oboe u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu i u MŠ Petar Konjović. Učenici iz njegove klase osvajali su brojne nagrade na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima. Nastupali su na koncertima kao solisti, kamerni i orkestarski muzičari. Snimali su za radio i televiziju.

Nikola Zdravković (Valjevo, 1990) je završio osnovnu i SMŠ Živorad Grbić u Valjevu u klasi prof. Dimitrija Tomića. Sa nepunih sedamnaest godina upisao je FMU u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Serdara, u čijoj klasi je diplomirao i završio master studije sa najvišom ocenom. Trenutno je student završne godine doktorskih studija.
Postigao je značajne rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a ističu se laureati Bahovog takmičenja u Beogradu (2000) i Festivala mladih pijanista u Šapcu (2007), kao i prve nagrade na takmičenju mladih pijanista u Nišu i Republičkim takmičenjima u Beogradu. Osvojio je srebrnu medalju na Internacionalnom konkursu mladih pijanista u Barleti (2005), kao i drugo mesto na Međunarodnom takmičenju u Gorici (2007).
Prvi solistički koncert održao je kao trinaestogodišnjak, a kao najznačajniji ističu se koncerti u Galeriji SANU, Galeriji Progres, Narodnom Kolarčevom univerzitetu i Istorijskom muzeju Srbije, kao i koncerti širom Srbije na kojima je svirao kao najmlađi učesnik Nacionalne koncertne sezone. Aktivan je i kao kamerni izvođač. Od 2016. godine sarađuje sa članovima kvarteta Mokranjac. Učestvovao je na manifestaciji Kulturno leto Evrope (Nemačka, 2010) i održao solistički koncert i koncert sa violinistom Sretenom Krstićem u Pfafenhofenu i Minhenu.
Od 2012. godine je angažovan kao klavirski saradnik u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu na Duvačkom odseku, a 2014. godine dobija mesto muzičkog urednika u Istorijskom muzeju Srbije. Godine 2010. je bio asistent prof. Aleksandra Serdara. Trenutno je u zvanju kandidata za redovnog člana UMUS-a. Ostvario je trajne snimke za Radio Beograd.

Loading...