ВОЛЕТИ ЕСКОБАРА / 12 – 18.7. / 19.00

12.07.2018-18.07.2018, 19:00

Филм је прича о Паблу Ескобару (у његовој улози појављује се маестрални Хавијер Бардем) испричана из необичног угла, из перспективе његове романтичне везе са новинарком коју тумачи Пенелопе Круз.

Година је 1981. Вирџинију Ваљехо, познату колумбијску новинарку позивају на велику забаву за угледне личности код Пабла Ескобара, човека из нижих слојева који је стекао моћ и новац тргујући дрогом. Она је потпуно заведена његовом харизмом и започиње љубавну везу са њим упркос томе што је он ожењен, породични човек. Током осамдесетих гоина Ескобар стиче огромну популарност јер се бори за бољи живот својих сиромашнијих сународника у Меделину, главном граду Колумбије и почиње своју политичку каријеру. У исто време Вирџинија постаје свесна извора његове реалне моћи коју стиче ширећи царство криминала и тргујучи дрогом по целој Америци. Један од америчких федералних агената, Шепард, заинтересован за Ескобарове активности, али и за Вирџинију, настоји да ступи у везу с њим покушавајући да га засутави. Председник Колумбије, Белисарио Бетанкур, повезује се са Америком и омогућава америчким федералним агентима да раде на томе да зауставе Ескобара, дозволивши његову екстрадицију и суђење изван Колумбије. Сва та дешавања проузрокују рат Ескобара против свих непријатеља, политичких и неполитичких и увећавају његову жеђ за крвљу и његову опсесију да влада свима. Вирџинија схвата да Ескобар уништава њену каријеру и репутацију. Она се налази пред избором: да умре у рукама Ескобара или његових непријатеља или да помогне федералном агенту Шепарду да је спасе од Ескобара пре него што је он убије.

Филм је био у званичној селекцији фестивала у Венецији 2017 године, као и фестивала у Торонту, такође 2017.

И Хавијер Бардем и Пенелопе Круз су номиновани за престижне Гоја награде 2018, а Хавијер Бардем је и освојио Платинасту награду за најбољег глумца на фестивалу Латиноамеричког филма.

ШПАНИЈА, 2017, 123′, дистрибутер TARAMOUNT FILM

Редитељ: Фернандо Леон де Араноа

Глумци: Пенелопе Круз, Хавијер Бардем

Биографска драма

Loading...