Beogradski Izlog

Beogradski izlog je jedinstveno mesto u Gradu koje duhom i izgledom neguje autentičan beogradski suvenir kroz slike, vizure i prepoznatljiv beogradski način života. Ovo mesto predstavlja raznovrsnu i prostorno složenu celinu koju čine prodavnica suvenira i poklona, knjižara i bilet-servis.

Prodavnica suvenira kroz svoju autentičnu ponudu Beograđanima i gostima Grada nudi suvenire praktične primene koji su nastali prema originalnim rešenjima dizajnera i umetnika inspirisanih vizuelnim motivima Beograda. U ponudi su predmeti koji odišu urbanim pristupom i dizajnom jasnih formi: majice, šolje, blokovi, mape, magneti, torbe i mnoštvo predmeta za ličnu upotrebu i uređenje prostora, koje su umetnici i dizajneri kreirali inspirisani mirisima, ukusima, bojama i simbolima Beograda.

Beogradski izlog takođe nudi i bogatu i raznovrsnu literaturu o Beogradu. Monografije, beletristika, istorijska dela, mape i vodiči dragoceni su za autentično upoznavanje Grada, uprkos popularnosti digitalnih sadržaja.
Ovo mesto na beogradskoj „štrafti“, sraslo sa samim srcem metropole sa kojim je spojen svojim velikim izlozima, veoma često je i prostor različitih kulturnih i promotivnih događanja.

Prostor je pristupačan osobama sa invalidskim kolicima.

Radno vreme: ponedeljak–subota 9 – 20 č, nedeljom 10 – 15č

Kontakt telefon 2631 721

Kolekcije suvenira beogradskog izloga

 • NOVO

  BEOGRAD 1961

  Povodom obeležavanja 60 godina od održavanja prve konferencije šefova država i vlada nesvrstanih zemalja u Beogradu, septembra 1961. godine, Kulturni…
 • BEOGRAD JE ŽIV!

  Ovogodišnju kolekciju suvenira pod nazivom BEOGRAD je ŽIV! je realizovao Ivan Mijalković, autor koji već dugi niz godina uspešno sarađuje sa Beogradskim izlogom

 • BGD ALFABET

  BGD alfabet je kreativni osvrt na emocije koje u svima nama izaziva Beograd i život u njemu, duhovita kritika, emotivno podsećanje i uputstvo za upotrebu ovog grada.

 • BEOGRAD 1405

  Kolekcija Beograd 1405 je kreativni osvrt na period renensansnog Beograda iz vremena Despota Stefana Lazarevića i trenutak kada je Beograd postao prestonica jedne države.

 • BEOGRADska mačka… i tačka

  Kolekcija suvenira BEOGRADska mačka… i tačka sastoji se iz mnoštva originalno osmišljenih i oku primamljivih upotrebnih predmeta.

 • Portret Beograda

  Marko Prokić je napravio kolekciju koja je izrasla iz njegovog pre svega ličnog odnosa sa Beogradom, kroz (često skoro nemoguć) pokušaj da se nacrta osećaj.

 • BITKA ZA BEOGRAD

  Ovaj suvenirski program dobio je ime po dobro poznatom Petričićevom plakatu Bitka za Beograd, koji je nastao 1983. kao rezultat njegove saradnje sa Duškom Radovićem.

 • BEOGRAD DOLČE VITA

  Beograd dolče vita je nostalgija za starim kuhinjama, sedeljkama, slavama i posetama kada su žene jedna drugoj delile recepte

 • ETHNIC CHIC

  Kolekcija suvenira Ethnic Chic inspirisana je dominantnim motivom Kalemegdanske tvrđave, kao i motivima sa starih ćilima.

Loading...