Beogradski izlog

Beogradski izlog je nastao 1991. iz potrebe za afirmisanjem i negovanjem modernog urbanog beogradskog suvenira praktične primene. Dosledno sledeći vizuelni karakter Beograda, danas je jedino mesto u gradu koje neguje beogradski duh kroz suvenire nastale prema originalnim autorskim rešenjima pretežno domaćih umetnika i dizajnera. Na ovaj način se istinski podstiče domaća dizajnersko-umetnička scena i njena produkcija.

Insistiranjem da predmeti u okviru autorskih kolekcija vizuelno nose urbani pečat beogradskog identiteta, oni na taj način aktivno prate i njegove dinamične promene.

U ponudi Beogradskog izloga su predmeti za ličnu upotrebu i uređenje prostora koji odišu urbanim pristupom i dizajnom jasnih formi, kao i raznovrsna literatura o Beogradu, što je sve dragoceno za autentično predstavljanje grada.

Pored mnogobrojnih autorskih kolekcija suvenira koje je naručio/inicirao i realizovao Beogradski izlog, njegovo dugogodišnje trajanje obeležava i saradnja sa brojnim insitucijama iz oblasti kulture, mode, dizajna.

Svojom fizičkom lokacijom i aktivnim prisustvom u centru pešačke i turističke zone Beograda često je i prostor različitih kulturnih i promotivnih događanja.

Prostor je pristupačan osobama sa invalidskim kolicima i teškoćama u kretanju.

Kontakt

  • Loading...