О дуелима, уметности и кошарци прича Предраг Терзић

24.01.2019., 18:00

Четвртак, 24. јануар у 18.00, галерија ПОДРООМ #КЦБ
О дуелима, уметности и кошарци прича Предраг Терзић

У оквиру заједничке изложбе са Иваром Вермаиом, уметником из Естоније, Предраг Терзић је представио нови циклус радова под називом Моментум који наставља да преиспитује однос спорта и уметности, сада са фокусом на патосу и дуелима. Угљеном исцртане „замрзнуте“ сцене неких од кључних момената борбе на терену, заправо говоре о унутрашњим стањима и менталној представи самих дуела.

Сврха игре је обликовање самог кретања игре, те се у њој по речима Гадамера испољава оно што одиста јесте, само бивствовање које је извршење, испуњење и процес кретања – моментум. Игра је слободни импулс и без ње је човеков живот незамислив, она има своју бит независно од свести играча, те игру имамо и тамо где бивствовање за себе субјективности не ограничава тематски хоризонт и где нема субјеката који се понашају као да се играју.

Публика је позвана да инсталира апликацију, укључи блиц/светло на телефону и уђе у простор Моментума скенирајући делове цртежа на зиду који садрже текст и учествује у специфичним моментима игре кроз које их води аутор.

Терзић је рођен 1972. у Београду, а дипломирао на ФЛУ у класи Чедомира Васића 2000. године где је и магистрирао. Докторирао на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду. Излагао је у земљи и иностранству, а тренутно ради као професор на Факултету за медије и комуникације.

www.predragterzic.com

Loading...