КЦБ РАДИОНИЦА: СУПЕРХЕРОИНА ЦУРА ФИНА

17.04.2021., 12:00

КЦБ РАДИОНИЦА: СУПЕРХЕРОИНА ЦУРА ФИНА
Како да дизајнирате све што пожелите
Водитељка радионице Татјана Кубуровић
Субота, 17. 4. 2021, од 12.00 до 16.00
Zoom

Добро дошли!
Ове суботе чекају вас Татјана Кубуровић и
Суперхероина Цура Фина!

На овом предавању/радионици представићемо пројекат пун оптимизма помешаног са пуно ведрине, личног и на први поглед нелогичног.

Суперхероина, пре и после свега, труди се да вас пробуди, успава, ослободи од ноћних мора  и поведе у неки сасвим други, паралелни град.

Показаћемо како се кроз креативни процес – тако што укрстимо РЕЧИ и СЛИКЕ, ПОРУКЕ и ЦРТЕЖЕ – стиже до тзв. линије употребних производа.

Како можете да дизајнирате све што пожелите – од џиџа-биџа, папирне галантерије (свеске, блокови за белешке, “паметне” агенде, календари…), преко модних елемената (кабанице, ташне, мајице, кошуље, чарапе, веш доњи и горњи) до постељине, чаша за вино и воду, шоља за кафу и ауторски дизајниране амбалаже и меканог намештаја.

Како од илустрација настају дезени (који се многобројним техникама штампе аплицирају на најразличитије, не увек очекиване, али зато носиве и врло функционалне материјале), затим мотиви за мајице, као и модели и колекције меканог намештаја и јастука, накит …

Докле вас носи машта, а докле вас подржавају продукцијске, прозводне и финансијске могућности …

…………………

Радионица се одржава у оквиру едукативних програма Културног центра Београда и намењена је младима од 15 до 25 година.

Пријављивање на ana.nedeljkovic@kcb.org.rs.

Подребни подаци: име, презиме, школа, разред/факултет, година, мејл адреса, број мобилног.

Zoom линк добијате кад се пријавите.

Татјана Кубуровић

Дипломирани архитекта по образовању, као професионални дизајнер ствара у областима илустрације, графичког дизајна и дизајна текстила.

Започиње званичну каријеру 1993. ревијом ”Стрип Фасхион Схоw” у оквиру УРБАЗОНА пројекта радија Б92.
У оквиру свог студија за дизајн и илустрацију, 2009. године, покреће дизајн-предузетнички пројекат
СУПЕРХЕРОИНА ЦУРА ФИНА, који од тада траје и расте као ауторска робна марка.

Сама идеја о овом пројекту настала је још много, много раније, као природан наставак ликовног изражавања започет 1987. године интервенцијом – сликањем и цртањем на текстилу – на већ готовим употребним предметима, чарапама, доњем и горњем вешу, краватама …

Иза Суперхероине Цуре Фине и данас се налази цео тим сарадника и пријатеља, захваљујући којима она успешно, већ годинама, оплемењује стварност.

“Тања Кубуровић: вештица, плесачица, зидар, неко ко ће то увек урадити другачије (или уопште неће – ако јој се неће)”, записао је Драган Протић, активиста групе Шкарт у Београду 1. децембра 1997. године.

Награђивана за илустрацију и графички дизајн.

Живи и ствара у Београду.

У Беоизлогу Културног Центра Београда можете пронаћи њене две колекције београдских сувенира: Београдска мачка и тачка и Београдско куче луче.

 

 

 

Loading...