Београдски излог

Београдски излог је настао 1991. из потребе за афирмисањем и неговањем модерног урбаног београдског сувенира практичне примене. Доследно следећи визуелни карактер Београда, данас је једино место у граду које негује београдски дух кроз сувенире настале према оригиналним ауторским решењима претежно домаћих уметника и дизајнера. На овај начин се истински подстиче домаћа дизајнерско-уметничка сцена и њена продукција.

Инсистирањем да предмети у оквиру ауторских колекција визуелно носе урбани печат београдског идентитета, они на тај начин активно прате и његове динамичне промене.

У понуди Београдског излога су предмети за личну употребу и уређење простора који одишу урбаним приступом и дизајном јасних форми, као и разноврсна литература о Београду, што је све драгоцено за аутентично представљање града.

Поред многобројних ауторских колекција сувенира које је наручио/иницирао и реализовао Београдски излог, његово дугогодишње трајање обележава и сарадња са бројним инситуцијама из области културе, моде, дизајна.

Својом физичком локацијом и активним присуством у центру пешачке и туристичке зоне Београда често је и простор различитих културних и промотивних догађања.

Простор је приступачан особама са инвалидским колицима и тешкоћама у кретању.

Контакт

  • Драгана Русалић

    уредница Дизајн центра Београдског излога

    dragana.rusalic@kcb.org.rs
    +381 (0)11 2625 919

  • Loading...