Биоскоп

Адреса: Коларчева 6
Радно време благајне: 16.00 до 21.00
Контакт телефон 011 2621 174

Дворана Kултурног центра Београда (ДКЦ) је биоскоп са најдужом традицијом континуираног активног рада у Србији. Бископ је основан 1963. године. Добар филм који држи до уметничког и аутентичног, премијере, међународни фестивали, тематски циклуси, предавања, радионице, разговори са ствараоцима и филмским стручњацима из земље и света, конференције за медије, информативни и визуелни материјали, одлике су филмског програма Центра.

У фоајеу биоскопа 2016. отворена је Филмска галерија – изложбени простор посвећен филмском стваралаштву и истраживању веза између савремене филмске и визуелне уметности. У ДKЦ-у зачет је Фестивал ауторског филма, а данас је овај биоскоп домаћин и суорганизатор најзначајнијих филмских фестивала у земљи: ФЕСТ, Слободна зона, Белдоцс, ФАФ… Иницијатор је и организатор посебно конципираних манифестација и фестивала: Шпански метар, Goethe ФЕСТ, Недеља финског филма, Дани савременог данског филма…

У знак сећања на Небојшу Поповића, дугогодишњег филмског уредника ДKЦ-а, који је профилисао његов програм у XXИ веку, Kултурни центар Београда од 2017. организује доделу Награде „Небојша Поповић“ за допринос промоцији и критичком промишљању филмске уметности и културе. Дворана Kултурног центра Београда је чланица европске мреже биоскопа Europa Cinemas од 2006. године.

Данас на програму

Комплетан програм

Loading...