Београдски Излог

Београдски излог је јединствено место у Граду које духом и изгледом негује аутентичан београдски сувенир кроз слике, визуре и препознатљив београдски начин живота. Ово место представља разноврсну и просторно сложену целину коју чине продавница сувенира и поклона, књижара и билет-сервис.

Продавница сувенира кроз своју аутентичну понуду Београђанима и гостима Града нуди сувенире практичне примене који су настали према оригиналним решењима дизајнера и уметника инспирисаних визуелним мотивима Београда. У понуди су предмети који одишу урбаним приступом и дизајном јасних форми: мајице, шоље, блокови, мапе, магнети, торбе и мноштво предмета за личну употребу и уређење простора, које су уметници и дизајнери креирали инспирисани мирисима, укусима, бојама и симболима Београда.

Београдски излог такође нуди и богату и разноврсну литературу о Београду. Монографије, белетристика, историјска дела, мапе и водичи драгоцени су за аутентично упознавање Града, упркос популарности дигиталних садржаја.
Ово место на београдској „штрафти“, срасло са самим срцем метрополе са којим је спојен својим великим излозима, веома често је и простор различитих културних и промотивних догађања.

Простор је приступачан особама са инвалидским колицима.

Радно време: понедељак–субота 9 – 20 ч, недељом 10 – 15ч

Контакт телефон 2631 721

Колекције сувенира београдског излога

 • НОВО

  БЕОГРАД 1961

  Поводом обележавања 60 година од одржавања прве конференције шефова држава и влада несврстаних земаља у Београду, септембра 1961. године, Културни…
 • БЕОGRAD ЈЕ ЖИВ!

  Овогодишњу колекцију сувенира под називом БЕОGRAD je ЖИВ! је реализовао Иван Мијалковић, аутор који већ дуги низ година успешно сарађује са Београдским излогом

 • БГД АЛФАБЕТ

  БГД алфабет је креативни осврт на емоције које у свима нама изазива Београд и живот у њему, духовита критика, емотивно подсећање и упутство за употребу овог града.

 • BEOGRAD 1405

  Колекција Београд 1405 је креативни осврт на период рененсансног Београда из времена Деспота Стефана Лазаревића и тренутак када је Београд постао престоница једне државе.

 • БЕОГРАДска мачка… и тачка

  Kолекција сувенира БЕОГРАДска мачка… и тачка састоји се из мноштва оригинално осмишљених и оку примамљивих употребних предмета.

 • Портрет Београда

  Марко Прокић је направио колекцију која је израсла из његовог пре свега личног односа са Београдом, кроз (често скоро немогућ) покушај да се нацрта осећај.

 • БИТКА ЗА БЕОГРАД

  Овај сувенирски програм добио је име по добро познатом Петричићевом плакату Битка за Београд, који је настао 1983. као резултат његове сарадње са Душком Радовићем.

 • БЕОГРАД ДОЛЧЕ ВИТА

  Београд долче вита је носталгија за старим кухињама, седељкама, славама и посетама када су жене једна другој делиле рецепте

 • ETHNIC CHIC

  Kолекција сувенира Ethnic Chic инспирисана је доминантним мотивом Kалемегданске тврђаве, као и мотивима са старих ћилима.

Loading...