Изложба Препад фест!

05.06.2021-13.06.2021, 12:00-20:00

Изложба
Препад фест!
Филмска галерија, Коларчева 6
Од 5. до 13. јуна
(радно време галерије од 17:00 до 21:00)

Препад је иницијатива младих креативаца спремних да се придруже нашој широј културно-уметничкој сцени. У екипу фестивала, од организатора до излагача, улазе тинејџери 15-20 година. Ту су фотографи, сликари, редитељи, писци и музичари који по први пут излажу своје радове очима Београда. Уметници ће бити расположени за дружење, причу, а можда вас буду и инспирисали да и ви направите нешто ново и преокренете свој лични фазон!

Прeпaднутa eкипa:
Вoђa прojeктa: Илиja Maршићeвић
Крeтaивни прoдуцeнт: Нaђa Maрjaнoвић
Oргaнизaтoри: Кaтaринa Зaрић, Maшa Сeкулoвић, Maтja Maлeшeв

 

Излажу:

Влад Писањук

Творевине излажем јер је бити уметник, уз радње које титула нуди, неком интуицијом део мог идентитета, као и сами радови. Они су често драматизација мог живота приказана кроз симболе, догађаји који се одвијају у простору где све има своје место, или исечци тренутака које сам мрзео/обожавао. Личност, пороци, пожуда, страхови и лепота коју налазим у њима су стална тема. Иако су моје слике сентименталне, сопствено тумачење њих радо прихватам са стране сваког гледаоца. Сликовит дневник приказујем разним техникама на папиру, картону или било чему што се учини корисним.

Косара Лукетић

Колекција ових фотографија представља моју љубав према портретима и игри са бојама и светлом. Идеја којом се водим док фотографишем јесте да забележим емоцију и тренутак у којој се она  појављује. Током обраде фотографија главни циљ ми је да особу коју фотографишем повежем са одређеном бојом и да је кроз ту боју најбоље опишем.

Даница Бубало

Оно што ме фасцинира у сликарству је његова бесконачност. Бити бог у свом универзуму, у свом бескрају. Празан папир може бити било шта, може постати било ко. Ми који смо вечно везани егом напокон можемо да покидамо себе и повучемо потез који нико до сада није.

Анђела Тасић

Сликарство је мој начин проучавања света тј. Проучавање себе кроз свет. Покушај да се мисли и сећања у свом најпримитивнијем облику изложе проучавању и логичном посматрању од стране мене или неког другог. Оно је само још један језик јер шта се не може рећи речима испливаће кад-тад где год како год. Волим да кроз сликарство проналазим лепоту у најмањим појединостима света И да уживам у свим његовим облицима.

Теодора Радак

Свакодневне активности најчешћи су извор садржаја у мом раду, при чему тежим да забележим аутентичност момента, повежем спонтаност догађаја са одређеним мотивом и учиним га важнијим. Медији које користим како бих изразила коначну замисао су дигитална и аналогна фотографија. Фотографију доживљавам као начин да манипулишем датом композицијом и осветљењем и прикажем своју визију реалности. Серија радова Све је тако црно-бело а можда и није, увек представља скуп аналогних и дигиталних фотографија, у виду колажа, на којима су забележени разни моменти из мог приватног живота. Моји пријатељи, породица, људи који су ми блиски и потпуни незнанци; свакодневни призори и они који се не виђају тако често. Живот је често монотон и једноличан, рекли би црно-бео, али ја бирам да га обојим, тако што тражим инспирацију у свакодневним сусретима и дешавањима

Loading...