Seks klub, 2007

05.12.2008-18.12, 12:19.
blank-image

Reditelj Marsel Langeneger debituje filmom Seks klub, zavodljivim psihološkim trilerom o neobičnom erotskom putovanju jednog čoveka do samospoznaje, sa Juanom Mek Gregorom, Hjuom Džekmenom i Mišel Vilijams u glavnim ulogama.
Jednostavno pitanje, ali ono kako će jedan čovek na njega odgovoriti, zauvek će mu promeniti život. Džonatan MekKvori (Juan MekGregor) je taj čovek. Anonimac izgubljen u moru njujorške elite. Njegov problem nije “samo rad bez igre”. Više je to “samo rad bez života”. Ali slučajni susret sa Vajatom Bozom (Hju Džekmen), harizmatičnim advokatom, uvodi Džonatana u Njujork koji postoji samo za one privilegovane – dekadentno igralište za više slojeve Menhetna. U Vajatovom svetu, muškarci nose odela od 4000 dolara, a kada se opuštaju, posećuju zadimljena andergraund mesta, gde su žene prelepe i na raspolaganju. A za one čiji radni dan od 18 sati ne ostavlja vreme za privatan život? Za njih je tu “Lista”, neka vrsta seks kluba gde sa pravim brojem mobilnog telefona i četiri jednostavne rečI (“Da li si slobodna večeras?”) može voditi u veče seksualnog ispunjenja.
To je svet “intimnosti bez vezivanja”, kako Džonatanu objašnjava njegov prvi plen (ili je obrnuto), i tako Džonatan otkriva stranu samog sebe za koju nije znao da postoji. Ali, afera sa zanosnom i misterioznom devojkom koju Džonatan zna samo po prvom slovu imena, “S.”, (Mišel Vilijams) otvoriće mu još jedan novi svet kakav nije nikada zamišljao – svet izdaje i ubistva.

Režija Marsel Langeneger; uloge: Juen MekGregor, Hju Džekman, Mišel Vilijems, Šarlot Rempling

Loading...