Tribina: Da li smo akademski obrazovani za primenjenu fotografiju u eri vizuelnih komunikacija?

25.11.2008, 14:05.
blank-image

Povodom 40 godina od osnivanja Odeljenja za fotografiju na FPU u Beogradu.
U ambijentu izložbe fotografija profesora Dragoljuba Kažića i Branislava Nikolića (koja je i povod za razgovor), osnivača, bezkompromisnih boraca za afirmaciju profesionalizma u fotografiji i pionira primenjene fotografije u visokom obrazovanju Srbije, fotografsko obrazovanje se već četiri decenije uspešno razvija na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Nakon decenija pedagoškog rada i obrazovanja novih generacija fotografa, na gore postavljeno pitanje: Da li smo (zaista) akademski obrazovani za primenjenu fotografiju u eri vizuelnih komunikacija, pokušaće da odgovore:
prof. Branimir Karanović, moderator, prof. Mitar Trninić, doc. Vladimir Tatarević, (FPU, Beograd, Odsek za fotografiju) prof. Milan Aleksić, doc. Vesna Mićović, (Akademija umetnosti BK), Vladimir Perić i Dušanka Komnenić (Fakultet za umetnost i dizajn „Megatrend“), prof. Ivan Čolaković (FDU, Beograd), prof. Đorđe Odanović i doc. Dubravka Lazić, (Akademija umetnosti, Novi Sad), doc. Robert Jankuloski, (Univerzitet za audio-vizuelnu umetnost, odsek Osnovi fotografije i digitalna fotografija, Skoplje)

Loading...