STO FACA I ACA, predstavljanje knjige Aleksandra Stankovića

18.12.2013, 15:21.
blank-image

„…nikad ispričane priče o gostima i svemu onome što se dešavalo u pozadini emisije Hrvatske radio televizije „Nedeljom u 2″…izdavač v|b|z

Učestvuju:

Aleksandar Stanković, Brankica Stanković i Predrag Miki Manojlović

Program vodi: Dragan Ilić

U programu Kulturnog centra Beograda Aleksandar Stanković biće u stolici svoj sagovornika. Publika i učesnici imaju priliku da pitaju Acu Stankovića sve ono što televizijski format onemogućava.

Emisija Hrvatske radio televizije „Nedeljom u 2“ jedna je od najgledanijih emisija u regionu. Koncipirana kao intervju Aleksandra Stankovića sa gostima koji na različite načine oblikuju i utiču na javnost, emisija se između ostalog bavila i neuralgičnim tačkama međusobnih odnosa državnih, kulturnih, pa i politika prijateljstava sredina koje dele isti jezik, zajedničku prošlost, ali i sličnu političku sadšnjicu. Širok dijapazon gostiju (među kojima je nemali broj stvaralaca iz domena savremene kulture) i postavljenih pitanja omogućio je emisiji „dugovečnost,“ što je u medijskom polju tranzicionih zemalja retkost.

“Nakon više od 13 godina i gotovo 550 emisija iza sebe, Aleksandar Stanković, voditelj emisije Nedjeljom u 2, najprovokativnijeg i najdugovječnijeg političkog talk-showa u Hrvatskoj, odlučio se objaviti knjigu reminiscencija na »stvari i događaje koji su se zbivali prije emisije ili poslije nje«. S tom svrhom odabrao je stotinjak gostiju te je susrete s njima uobličio u formu kratkih, anegdotalnih priča. Ne treba posebno isticati da je Stanković svoju verbalnu britkost i misaonu dovitljivost uspio zadržati i u pisanoj formi”. (uredništvo VBZ-a)

Aleksandar Stanković dobitnik je nagrada Hrvatskog novinarskog društva za najbolji talk-show, 2001, kao I za novinara godine, 2010. Rođen je u Bačkoj Topoli, živi u Zagrebu. Završio je pravni fakultet u Zagrebu. Njegov profesionalni angažman od početaka, 1995 godine, do danas vezan je za Hrvatsku radio televiziju. Objavio je tri knjige poezije: „Jutra pobijeđenih“,2001. „Igor Mandić na Mjesecu“,2010. „Uglavnom su me voljele starije gospođe“ 2011.

Knjiga „Sto faca i Aca“ tokom oktobra meseca 2013. bila je najprodavanija knjiga u Hrvatskoj.

Loading...