Prezentacija programa CHILDREN MAKE

28.11.2014, 15:48.
blank-image

u saradnji sa Švedskim institutom
Krajem novembra navršava se 25 godina od usvajanja Konvencije UN o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta koji se tiče dece. Konvencija ukazuje na neophodnost građenja društava u kojima se deca uvažavaju kao subjekti sa svojim pravima, aktivni učesnici u sopstvenom razvoju i razvoju zajednica kojima pripadaju.

U mnogim savremenim društvima, uključujući i naše, deci je potrebno više prostora u kojima će imati priliku da se okupljaju, stvaraju i razmenjuju svoje perspektive. Pravo na izražavanje, kao i učešće u kulturi neka su od osnovnih dečjih prava.

Imajući to u vidu Švedski institut je pokrenuo međunarodni projekat Children Make u Beogradu u saradnji sa Ambasadom Švedske i Kulturnim centrom Beograda.
Deca sa različitim životnim iskustvima su imala priliku da se okupe i zajedno promišljaju o važnim demokratskim vrednostima i pitanjima poput identiteta, ravnopravnosti, obrazovanja, održivog razvoja i sl. Zajedno sa timom lokalnih umetnika, programera i pedagoga, deca su razvila svoje male projekte u kojima su koristila umetnost i savremene tehnologije kao način izražavanja.

Pozivamo Vas na prezentaciju projekta Children Make. To je prilika da čujete dečije poruke, ali i da saznate kako radi interaktivni crtež, kako da napravite video igricu, povežete realni i virtuelni svet… Budite spremni, biće inter-aktivno!

Loading...