Koncert laureata 4. Smotre stvaralaštva srpskih kompozitora

01.12.2014, 18:00.
blank-image

Na koncertu će nastupiti odabrani učesnici, učenici muzički škola Srbije i studenti FMU u Beogradu. Organizator Smotre je Muzička škola „Petar Stojanović“ iz Uba.
Muzička škola Petar Stojanović iz Uba četvrtu godinu zaredom, zahvaljujući zalaganju direktora škole Vladimira Đenadera, a pod pokroviteljstvom Opštine Ub, organizuje manifestaciju Smotra stvaralaštva srpskih kompozitora sa osnovnim ciljem promovisanja i popularizacije muzičkog opusa srpskih kompozitora, kao i stimulisanja autora da stvaraju nova muzička dela.
Ove godine publici i stručnom žiriju će se u petak, 28. novembra predstaviti učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola Srbije, kao i studenti FMU iz Beograda, a najbolji će u ponedeljak, 1. decembra nastupiti na koncertu u Kulturnom centru Beograda.
U okviru ovogodišnje Smotre biće organizovana i Tribina – stručni skup posvećen 100-godišnjici smrti kompozitora Stevana Mokranjca. Predavači će biti prof. mr. Nebojša Todorović sa Muzičke akademije u Nišu i dr. Sonja Marinković, redovni profesor FMU u Beogradu.
Tribina – stručni skup ima akreditaciju Ministarstva prosvete, a u okviru Tribine biće upriličen koncertna prezentacija nekoliko vokalnih kompozicija Stevana Stojanovića Mokranjca u izvođenju soprana Teute Asllani i Nataše Tasić-Knežević.

Program:
Dejan Marković
Jesenje lišće

Dejan Marković
Bolujem ja

Milenko Živković
Varijacije na narodnu temu

Radivoj Lazić
Janina pesma

Dejan Marković
Dve etide na narodnu temu

Marjan Kodina
Siroče

D. Petković
Narodna

Radivoj Lazić
Minijaturni valcer

Dalida Grmuša
Kišni valcer

Vojislav Ivanović
Balkan Song

Dragoje Đenader
Dve krajiške igre

Hočevar
Igrajmo valcer

Petar Konjović
Živkova Taša

Ante Grgin
Elegija

Stevan Hristić
Lastavica

Vojislav Ivanović
Valse Serbe

Ante Grgin
Balada

Milan Prebanda
Mila nane

Vojislav Ivanović
Café br. 5 Nostalgia

Veljko Nenadić
Istočni vetar

Miroslav Blagojević
Errinerung

Ante Grgin
Odlomak iz Varijacija za klarinet i klavir

Loading...