Koncert pijanista Milana Medoševića i Ljube Divca

05.09.2016, 20:00.
blank-image

Koncert diplomaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu iz klase prof. Nataše Mitrović

Program:
Ludvig van Betoven    
Sonata za klavir br. 14, op. 27/2 (Mesečeva sonata)
Adagio sostenuto
Allegreto
Presto

Frederik Šopen             
Balada u ge–molu, br. 1, op. 23
MILAN MEDOŠEVIĆ, IV god. OAS

Ludvig van Betoven    
Sonata u As–duru, op. 110
Moderato cantabile molto espressivo
Allegro molto
Adagio ma non troppo – Fugue (Allegro ma non troppo)

Frederik Šopen             
Barkarola u Fis–duru, op. 60
LJUBO DIVAC, IV god. OAS

Biografije:
Milan Medošević (Kotor, 1993) je završio nižu i SMŠ Mokranjac u klasi prof. Snežane Peruničić. Sa svojih 12 godina odlazi na prvo međunarodno takmičenje Nikolaj Rubinštajn u Parizu, a učestvovao je i na drugim međunarodim, školskim i republičkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nastupao je na brojnim koncertima i festivalima, ističe se Šopenijada koju je posećivao 2 godine za redom tokom srednjoškolskog obrazovanja. Uskoro će diplomirati na FMU u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović. Njegov repertoar obuhvataju dela domaćih kompozitora, kao i Šopena, ali je takođe zainteresovan za interpretaciju različitih muzičkih žanrova (strani i domaći pop-rok). U budućnosti želi da ostvari san profesora klavira i koncert-majstora.

Ljubo Divac (Beograd, 1990) je završio OMŠ Stanislav Binički u klasi prof. Ksenije Šijan i SMŠ Kosta Manojlović, koju je pohađao paralelno sa gimnazijom, u klasi prof. Siniše Radojčiča. U tom periodu je učesvovao i osvajao nagrade na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od 2012. godine je student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za klavir u klasi prof. Nataše Mitrović. Svirao je u mnogim renomiranim koncertnim dvoranama u Beogradu, kao što su velika sala i galerija Kolarčeve zadužbine, Artget, sala Dečijeg kulturnog centra i druge.
Paralelno sa studijama klavira, završio je osnovne i master studije na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlen je u internacionalnoj inženjerskoj kompaniji.

Loading...