51. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ – на БИС!
06. март – 12. март 2023.
Дворана Културног центра


Цена улазнице 300 динара

Понедељак, 06. март

→ 17.00
ФАЛСИФИКАТОР
Немачка, Луксембруг 2022 /  116’
Биографски
Програм: ФЕСТ 51
Режија: Maggie Peren
Улоге: Louis Hofmann, Jonathan Berlin, Luna Wedler, Nina Gummich, André Jung, Marc Limpach, Yotam Ishay, Luc Feit, Jeanne Werner, Sina Reiß, Catherine Janke…

Јеврејски естета, двадесетједногодишњи Коима не дозвољава никоме да му одузме животну радост, нарочито не нацистима. Године 1942. он мора да пронађе нове начине да заради за живот у Берлину и избегне депортацију. У том процесу откива свој таленат за фалсификовање, не само пасоша већ и сопстеног идентитеа.

→ 19.30
РАЗГОВОРИ ЖЕНА
САД, 2022 /  104’
Драма
Програм: Гала +
Режија:
Sarah Polley
Улоге:
Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Judith Ivey, Ben Whishaw, Frances McDormand…

Група жена, у изолованој верској заједници, бори се да помири своју веру са низом сексуалних злостављања које су починили мушкарци из колоније.

→ 22.00
ТИЛ
САД, 2022 / 130’
Драма
Програм: Гала +
Режија: Chinonye Chukwu
Улоге: Danielle Deadwyler, Jalyn Hall, Frankie Faison, Haley Bennett, Whoopi Goldberg, Jamie Renell, Kevin Carroll, Sean Patrick Thomas, Roger Guenveur Smith, Tosin Cole…

Године 1955, након што је у Мисисипију убијен млади Афроамериканац Емет Тил, само зато што је звиждао белкињи, његова мајка Мејми Елизабет Тил заклиње се да ће разоткрити сав расизам који стоји иза бруталног линча њеног сина.

 

 

Loading...