Концерт дуа „Арсдуо“

28.04.2023., 20:00

Пројекат Музички центар Црне Горе у Београду за циљ има промоцију најистакнутијег нациoналног оркестарског ансамбла Црне Горе, као и успостављање ближе сарадње и размену програма између Музичког центра Црне Горе и Културног центра Београда. Пројекат ће обухватити серију концерата камерне музике који ће се извести у Подгорици, а потом репризирати у Београд у периоду од 26. априла до 28. маја 2023. године. Последњи априлски концерт чини наступ Арсдуа који чине трубач Александар Арсић и пијанисткиња Аида Мушановић Арсић.

Програм:
Марк-Антоан Шарпантје
Те Деум

Георг Фридрих Хендл
Свита у Де–дуру Музика на води HWV 349
Overture (Allegro)
Alla Hornpipe
Minuet
Lentement
Bourrée

Јохан Баптист Г. Неруда
Концерт за трубу у Ес-дуру (избор)
Allegro

Винћенцо Белини/Ј. Б. Арбан
Варијације на тему из опере Норма

Фриђеш Хидаш
Фантазија за трубу

Џорџ Гершвин
Три прелудија
Allegro ben ritmico e deciso
Andante con moto e poco rubato
Allegro ben ritmato e deciso

Астор Пјацола
Мумуки

Биографије:
Александар Арсић (Београд, 1983) дипломирао је и магистрирао трубу на ФМУ у Београду. Године 2011. завршио је специјалистичке студије на смеровима труба соло и камерна музика. Усавршавао се код солисте Мориса Андреа и учествовао на мајсторским курсевима код познатих педагога. Добитник је бројних награда, преко двадесет, на домаћим и међународним такмичењима. Као солиста наступа од своје шеснаесте године и учествовао је на бројним фестивалима. Свирао је у Француској, Италији, Шпанији, Аустрији, Немачкој, Мађарској, Румунији, Хрватској, Швајцарској и САД. Као хонорарни члан сарађује са оркестром Београдске филхармоније, Симфонијским оркестром РТС-а, Војвођанским симфоничарима, Опером Мадленијанум, Београдском опером, Симфонијским оркестром Макрис и Сарајевском филхрмонијом. Од 2007. године живи и ради у Црној Гори и стални је члан Црногорског симфонијског оркестра.

Аида Мушановић Арсић је дипломирала магистрирала на Одсјеку за клавир на Музичкој академији у Сарајеву, у класи Бориса Краљевића и Драгана Опанчића. Одржала је низ реситала како у БиХ, тако и широм Европе и у САД-у. Наступала је као солиста са Сарајевском филхармонијом. Проглашена је најбољим студентом генерације, те је један од најбољих студената Универзитета у Сарајеву за генерацију 2009. и добитница је универзитетске Златне значке. Друга Златна значка јој је додељена када је сврстана међу најбоље магистранте своје генерације. У периоду од 2010. до 2015. године била је ангажована као уметнички сарадник на Музичкој академији у Сарајеву, где је радила као корепетитор студената на Одсеку за виолину. Од 2010. године је запослена као корепетититор у Опери у Сарајеву.

Loading...