АРТЕДУ РАДИОНИЦА: STOP MOTION АНИМАЦИЈА

21.10.2017., 12:00

Субота, 21. октобар и недеља 29. октобар од 12:00 до 16:00
Радионицу води НИКОЛА МАЈДАК

Научите да стварате анимиране филмове!
На радионици се упознајемо са основама стоп мотион анимације, програмом Драгон Фраме, експериментишемо са “оживљавањем” различитих предмета и снимамо веома, веома кратки анимирани филм. Не брините, нисмо заборавили да напишемо – такође причамо о томе зашто је анимација важна и шта све може и како можемо да говоримо о озбиљним темама кроз форму анимираног филма.

РАДИОНИЦА ТРАЈЕ ДВА ДАНА и веома је битно учествовати оба дана.
(програм прати прављења кратког анимираног филма од идеје, цртања сториборда, пробе материјала, анимације до снимања звука и анализе завршног филма)

Ко је НИКОЛА МАЈДАК?
Никола Мајдак млађи рођен је 1972. године у Љубљани, СФРЈ. Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек филмска и ТВ камера. Последњих 20 година активан као сниматељ, аниматор, редитељ, предавач и водитељ радионица анимираног филма. Снимио је преко 50 документарних и кратких играних филмова, десетине музичких спотова и анимација. Радио је као сниматељ за ТВ куће: ББЦ, Франце2, АРТЕ, ТФ1, ХРТ, Цханнел4, МТВ и бројне друге. Добитник је Кристалног медведа на Берлинском филмском фестивалу, награде града Београда за филмско и радио-телевизијско стваралаштво као и других важних награда за анимацију и сниматељски рад. Предавач на Универзитету Метрополитен (предмети: дигитална фотографија и технологија видео продукције)

 

БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН НА 10, обезбедите место на време.
Радионица је бесплатна и намењена младима од 15 до 22 године
Пријавите се попуњавањем онлине формулара:  https://goo.gl/forms/j8qsZFymoGsng1iQ2
Подржано од стране секретаријата за спорт и омладину Београда

Loading...