ARTEDU RADIONICA: STOP MOTION ANIMACIJA

21.10.2017., 12:00

Subota, 21. oktobar i nedelja 29. oktobar od 12:00 do 16:00
Radionicu vodi NIKOLA MAJDAK

Naučite da stvarate animirane filmove!
Na radionici se upoznajemo sa osnovama stop motion animacije, programom Dragon Frame, eksperimentišemo sa “oživljavanjem” različitih predmeta i snimamo veoma, veoma kratki animirani film. Ne brinite, nismo zaboravili da napišemo – takođe pričamo o tome zašto je animacija važna i šta sve može i kako možemo da govorimo o ozbiljnim temama kroz formu animiranog filma.

RADIONICA TRAJE DVA DANA i veoma je bitno učestvovati oba dana.
(program prati pravljenja kratkog animiranog filma od ideje, crtanja storiborda, probe materijala, animacije do snimanja zvuka i analize završnog filma)

Ko je NIKOLA MAJDAK?
Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Ljubljani, SFRJ. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek filmska i TV kamera. Poslednjih 20 godina aktivan kao snimatelj, animator, reditelj, predavač i voditelj radionica animiranog filma. Snimio je preko 50 dokumentarnih i kratkih igranih filmova, desetine muzičkih spotova i animacija. Radio je kao snimatelj za TV kuće: BBC, France2, ARTE, TF1, HRT, Channel4, MTV i brojne druge. Dobitnik je Kristalnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu, nagrade grada Beograda za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo kao i drugih važnih nagrada za animaciju i snimateljski rad. Predavač na Univerzitetu Metropoliten (predmeti: digitalna fotografija i tehnologija video produkcije)

 

BROJ MESTA JE OGRANIČEN NA 10, obezbedite mesto na vreme.
Radionica je besplatna i namenjena mladima od 15 do 22 godine
Prijavite se popunjavanjem online formulara:  https://goo.gl/forms/j8qsZFymoGsng1iQ2
Podržano od strane sekretarijata za sport i omladinu Beograda

Loading...