Концерт виолинисте Душана Панајотовића и пијанисткиње Иване Павловић – ОТКАЗАНО

30.10.2017., 21:00

Душан Панајотовић је студент друге године докторских студија на смеру извођачке уметности, одсек виолина на Факултету музичке уметности у Београду. Добитник је бројних награда и признања.

Програм:
Клод Дебиси        
Соната за виолину и клавир у г–молу
Allegro vivo
Intermède. Fantastique et léger
Finale – Très animé

Јоханес Брамс     
Соната за виолину и клавир бр. 3 у д–молу, оп. 108
Allegro
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato

Хенрик Вјењавски            
Полонеза за виолину и клавир у Д–дуру

Биографије:
Душан Панајотовић (Књажевaц, 1992) је завршио ОМШ Предраг Милошевић у класи проф. Огњана Рилака у родном граду, и Музичку гимназију Војислав Вучковић у класи проф. Зорице Илић у Нишу. Завршио је основне и мастер студије на ФМУ у класи проф. Гордане Матијевић-Недељковић. Тренутно је на другој години докторских студија у истој класи на смеру извођачке уметности, одсек виолина. Освојио је награде и признања од којих се издвајају: прва награда на III International Danube Instrumental Competition (Улм, 2016), награда Yamaha (2016), специјална награда на такмичењу Охридски бисери у Македонији (2016) у виду стипендије за даље усавршавање на Schoole of Music & Dance, College of Creative Arts Државног универзитета Сан Франциска, стипендија Yamaha, прва награда на Међународном такмичењу Summit music Festival у Шпанији (2013), награде за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри из фонда Миодраг Мaцић-Мишо, за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри концертантног из фонда Мери Жежељ-Мајер и за најбољи дипломски испит из фонда Мeри Драгутиновић (2014), прва награда и лауреат музичког фестивала у Лазаревцу, повеља Нова млада нишка елита коју додељује Ротари клуб Константин Велики Ниш, награде града Ниша и награде Доситеј Обрадовић. Добитник је награде за најуспешнијег младог музичара у категорији до 30 година, у 2016. години коју додељује УМУС. Као солиста и члан камерних састава је учествовао на фестивалима као што су БЕМУС, НИМУС, Бунт и Nei Suoni dei Luoghi у Италији. Као солиста је наступао са оркестром Summit music Festival у Шпанији, са БГО Душан Сковран, са Нишким симфонијским оркестром и другим. У сарадњи Гварнеријусa и Белгијскe амбасаде учествовао је на добротворном концерту BELhospice. Наступао је у сали Берлинске филхармоније, као члан првих виолина Deutsch-Skandinavisches Orchestra и као концертмајстор Young Euro Classic Orchestra под руководством Лиана Исакадзе у сали Berlin Konzerthaus. Наступао је у оквиру БГО Душан Сковран, СО РТС и у Новом симфонијском оркестру Макрис. Усавршавао се код многих виолиниста, као и на једном од најзначајнијих музичких фестивала у Европи ISA- music Festival у Бечу, за који је добио пуну стипендију (2014).

Ивана Павловић је дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Јасмине Гавриловић. Усавршавала се на мајсторским курсевима професора Арба Валдме и Наде Кецман. Врло рано се определила за камерну музику. Од 1991. године је радила у Школи за музичке таленте у Ћуприји, а од 1996. године је уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте ФМУ у Београду. Као клавирски сарадник је наступала на музичким фестивалима и концертима у земљи и у иностранству (Грчка, Француска, Чешка…). Снимала је за Радио-телевизију Београд и Радио-телевизију Сарајево.

 

Loading...