Koncert violiniste Dušana Panajotovića i pijanistkinje Ivane Pavlović – OTKAZANO

30.10.2017., 21:00

Dušan Panajotović je student druge godine doktorskih studija na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Program:
Klod Debisi        
Sonata za violinu i klavir u g–molu
Allegro vivo
Intermède. Fantastique et léger
Finale – Très animé

Johanes Brams     
Sonata za violinu i klavir br. 3 u d–molu, op. 108
Allegro
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato

Henrik Vjenjavski            
Poloneza za violinu i klavir u D–duru

Biografije:
Dušan Panajotović (Knjaževac, 1992) je završio OMŠ Predrag Milošević u klasi prof. Ognjana Rilaka u rodnom gradu, i Muzičku gimnaziju Vojislav Vučković u klasi prof. Zorice Ilić u Nišu. Završio je osnovne i master studije na FMU u klasi prof. Gordane Matijević-Nedeljković. Trenutno je na drugoj godini doktorskih studija u istoj klasi na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina. Osvojio je nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju: prva nagrada na III International Danube Instrumental Competition (Ulm, 2016), nagrada Yamaha (2016), specijalna nagrada na takmičenju Ohridski biseri u Makedoniji (2016) u vidu stipendije za dalje usavršavanje na Schoole of Music & Dance, College of Creative Arts Državnog univerziteta San Franciska, stipendija Yamaha, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Summit music Festival u Španiji (2013), nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri iz fonda Miodrag Macić-Mišo, za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri koncertantnog iz fonda Meri Žeželj-Majer i za najbolji diplomski ispit iz fonda Meri Dragutinović (2014), prva nagrada i laureat muzičkog festivala u Lazarevcu, povelja Nova mlada niška elita koju dodeljuje Rotari klub Konstantin Veliki Niš, nagrade grada Niša i nagrade Dositej Obradović. Dobitnik je nagrade za najuspešnijeg mladog muzičara u kategoriji do 30 godina, u 2016. godini koju dodeljuje UMUS. Kao solista i član kamernih sastava je učestvovao na festivalima kao što su BEMUS, NIMUS, Bunt i Nei Suoni dei Luoghi u Italiji. Kao solista je nastupao sa orkestrom Summit music Festival u Španiji, sa BGO Dušan Skovran, sa Niškim simfonijskim orkestrom i drugim. U saradnji Gvarnerijusa i Belgijske ambasade učestvovao je na dobrotvornom koncertu BELhospice. Nastupao je u sali Berlinske filharmonije, kao član prvih violina Deutsch-Skandinavisches Orchestra i kao koncertmajstor Young Euro Classic Orchestra pod rukovodstvom Liana Isakadze u sali Berlin Konzerthaus. Nastupao je u okviru BGO Dušan Skovran, SO RTS i u Novom simfonijskom orkestru Makris. Usavršavao se kod mnogih violinista, kao i na jednom od najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi ISA- music Festival u Beču, za koji je dobio punu stipendiju (2014).

Ivana Pavlović je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jasmine Gavrilović. Usavršavala se na majstorskim kursevima profesora Arba Valdme i Nade Kecman. Vrlo rano se opredelila za kamernu muziku. Od 1991. godine je radila u Školi za muzičke talente u Ćupriji, a od 1996. godine je umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente FMU u Beogradu. Kao klavirski saradnik je nastupala na muzičkim festivalima i koncertima u zemlji i u inostranstvu (Grčka, Francuska, Češka…). Snimala je za Radio-televiziju Beograd i Radio-televiziju Sarajevo.

 

Loading...