Концерт виолинисткиње Катарине Ђорђевић и пијанисткиње Слађане Гајић

16.10.2017., 21:00

Катарина Ђорђевић је у Лондону, током студија, стекла искуство као концертмајстор и чланица бројних ансамбла специјализованих за извођење барокне и класичне музике на историјским инструментима. Београдској публици ће се представити сонатама и концертом В. А. Моцарта.

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт
Соната за виолину и клавир бр. 25 у Ф–дуру, КV 377 (374е)
Allegro
Andante (тема и 6 варијација)
Tempo di Menuetto

Концерт за виолину бр. 3 у Г–дуру, КV 216
I Allegro

Соната за виолину и клавир бр. 26 у Б–дуру, КV 378 (317d)
Allegro moderato
Andantino sostenuto e cantabile
Allegro (Rondeau)

 

Биографије:
Катарина Ђорђевић (Београд, 1991) је завшрила Основну и СМШ Станковић код професорке Мирјане Асурџић. Након основних академских студија виолине у класи професорке Весне Станковић на ФМУ у Београду, титулу мастера музичке уметности стекла је на Краљевској музичкој академији у Лондону где је студирала барокну виолину на Одсеку за историјско извођење код професора Сајмона Стендиџа. У Лондону је, као студенткиња и самостална уметница, стекла богато искуство као концертмајстор и чланица бројних ансамбла специјализованих за извођење барокне и класичне музике на историјским инструментима. У Србији и региону редовно наступа као концертмајстор Новог симфонијског оркестра Макрис и Нове београдске опере, и као концертмајстор и солиста српског огранка барокног ансамбла New Trinity Baroque и београдског Студија за рану музику. У Великој Британији наставља да наступа са ансамблима и оркестрима који се баве извођењем музике на историјским инструментима као гостујући уметник. Редовно наступа у лондонском Royal Festival Hall са Florilegium оркестром и у оркестру традиционалног енглеског Хајдн фестивала. Као менторка за виолину и виолу Београдске барокне академије, са својим студентима наступила је током 2016. и 2017. године у КЦ Rex, у Музичкој галерији Коларца и у Цркви Св Петра у Београду. Са чембалисткињом Софијом Перовић је премијерно извела дело Астралне сентенце композиторке Милице Рогуље, која им је и посветила композицију. Од 2011. до 2013. године је била прималац стипендије Доситеја Фонда за младе таленте РС. Од 2016. године је самостални уметник и члан Удружења музичких уметника Србије.

Слађана Гајић (клавир) је завршила средње музичко образовање на три одсека: клавир и теоретски одсек у МШ Јосип Славенски и соло певање у МШ Станковић у Београду. Клавир је дипломирала и магистрирала у класи проф. Тијане Хумо Рајевац на ФМУ у Београду. Добитник је награде Радмила Ђорђевић ФМУ као клавирски сарадник. Током студија je била демонстратор, a касније клавирски сарадник у МШ Станковић, као и на Приштинској академији уметности у Звечану. Наступала је као солиста и клавирски сарадник са хоровима и певачима. Радила је три године као професор клавира на Академији лепих уметности у Београду. Наступа као клавирски сарадник на концертима у Норвешкој, на позив хора. Од 2009. године свира у Београдској филхармонији као клавирски сарадник, и инструменталиста на инструментима са диркама.

 

Loading...