Пројекција филмова студената Академије уметности у Београду

14.12.2017., 17:00 19:00

Академија уметности у Београду позива љубитеље филмске уметности да погледају најновију продукцију студентских филмова, а тиме и подрже, нову генерацију филмских редитеља, директора фотографије, монтажера, сниматеља звука, организатора и глумаца.
У Културном Центру града Београда Академија уметности обележава своју 23. годину рада и  овом приликом традиционално награђује своје најбоље студентe.
За своја постигнућа током школске године 2016-2017.  најбољи студенти са свих катедри ће стећи статус “Најстудента”.
Признања и статуете ће студентима предати декан Академије уметности у Београду проф. Драган Елчић и Душан Ђоковић, оснивач и председник Академије уметности у Београду.

ДОКУМЕНТАРНИ Филмови

17:00ч (71 минута трајања програма)

1.Стефан Петронијевић, “In arti”, 10,2мин
Садржај: Процес кроз који уметник пролази да би довео себе пред своје сврсено дело, суоцавање  са собом преко свог дела и последице стварања и поступака кроз које уметник пролази.

2. Ђуровић Анђела, “Иза кулиса”, 12мин
Садржај: Ракић Зоран ,због материјалне ситуације одлучује да напусти посао који највише воли,а то је позориште. Запошљава се као домар у једној од београдских гимназија и добија стан. Али Зоран не одустаје у потпуности од позоришта и одлучује да среди свечану салу у гимназији где започиње успешан рад са својим театром.

3.Душан Перуничић, “Маcаn- Million Miles Away”, 11мин
Садржај: Услед реституције, јунак и његова породица су присиљени да напусте куцу у којој су живели 30 година, међутим, глава породице неће да ради ништа осим да свира гитару за пријатеље

4.Никола Гачпар , “Траг Боје”, 10мин
Саржај: Владимир Маркоски, професор ликовне културе, музичар и сликар, обавља посао наставника, али и педагога у основној школи у којој је запослен, упоредо се припремајући за наступе музичке групе „НБГ” чији је члан, као и за предстојећу самосталну изложбу.

5.Нина Јовановић, “Одумирање”, 17мин
Садржај: Село Божевац у Источној Србији, у околини Пожаревца. Већину домаћинстава у селу чини старије становништво, док су млади већином у иностранству. Њихови домови, као и пар локала у селу током целе године су празни, осим за празнике када је село испуњено младима који долазе да проведу празнике у родном крају.

6.Јован Допуђ, “Обележени”, 11мин
Садржај: Прича о јагњету који није хтео да прати стадо.

Филмови КРАТКИ ИГРАНИ

19:00ч  (89 минута трајање програма)

1.Стефан Петронијевић, “Још ову ноћ”, 28мин

Садржај: Под теретом смрти и суочавања са немогуцим избором, између себе или брата, Јана крси моралне норме зарад исправних вредности и емоција.

2.Хана Булић, “На путу којег нема”, 18мин

Садржај: Филм је настао по мотивима песме “Треба плакати унапред” од Матије Бећковића. Сава се случајно враћа на сплав где је провела пуно времена са Луком, који је знао да је само питање времена када ће да се врати.

3. Душан Перуничић, “Одлазим док чекам”, 24мин

Садржај: Девојка без љубави долази код друга на састанак у нади да це бити сеџа, међутим он жели нешто више. Када схвати шта је могла да има, он више није у истом граду.

4.Нина Јовановић, “Пробуди ме”, 19мин

Садржај: Кроз сећања главног јунака упознајемо се са узбудљивим епизодама њега у младости, међу којима је и његова прва љубав која је оставила дубок траг.

 

   Добродошли!

  Улаз је cлободан

 

 

Loading...