Projekcija filmova studenata Akademije umetnosti u Beogradu

14.12.2017., 17:00 19:00

Akademija umetnosti u Beogradu poziva ljubitelje filmske umetnosti da pogledaju najnoviju produkciju studentskih filmova, a time i podrže, novu generaciju filmskih reditelja, direktora fotografije, montažera, snimatelja zvuka, organizatora i glumaca.
U Kulturnom Centru grada Beograda Akademija umetnosti obeležava svoju 23. godinu rada i  ovom prilikom tradicionalno nagrađuje svoje najbolje studente.
Za svoja postignuća tokom školske godine 2016-2017.  najbolji studenti sa svih katedri će steći status “Najstudenta”.
Priznanja i statuete će studentima predati dekan Akademije umetnosti u Beogradu prof. Dragan Elčić i Dušan Đoković, osnivač i predsednik Akademije umetnosti u Beogradu.

DOKUMENTARNI Filmovi

17:00č (71 minuta trajanja programa)

1.Stefan Petronijević, “In arti”, 10,2min
Sadržaj: Proces kroz koji umetnik prolazi da bi doveo sebe pred svoje svrseno delo, suocavanje  sa sobom preko svog dela i posledice stvaranja i postupaka kroz koje umetnik prolazi.

2. Đurović Anđela, “Iza kulisa”, 12min
Sadržaj: Rakić Zoran ,zbog materijalne situacije odlučuje da napusti posao koji najviše voli,a to je pozorište. Zapošljava se kao domar u jednoj od beogradskih gimnazija i dobija stan. Ali Zoran ne odustaje u potpunosti od pozorišta i odlučuje da sredi svečanu salu u gimnaziji gde započinje uspešan rad sa svojim teatrom.

3.Dušan Peruničić, “Macan- Million Miles Away”, 11min
Sadržaj: Usled restitucije, junak i njegova porodica su prisiljeni da napuste kucu u kojoj su živeli 30 godina, međutim, glava porodice neće da radi ništa osim da svira gitaru za prijatelje

4.Nikola Gačpar , “Trag Boje”, 10min
Saržaj: Vladimir Markoski, profesor likovne kulture, muzičar i slikar, obavlja posao nastavnika, ali i pedagoga u osnovnoj školi u kojoj je zaposlen, uporedo se pripremajući za nastupe muzičke grupe „NBG” čiji je član, kao i za predstojeću samostalnu izložbu.

5.Nina Jovanović, “Odumiranje”, 17min
Sadržaj: Selo Boževac u Istočnoj Srbiji, u okolini Požarevca. Većinu domaćinstava u selu čini starije stanovništvo, dok su mladi većinom u inostranstvu. Njihovi domovi, kao i par lokala u selu tokom cele godine su prazni, osim za praznike kada je selo ispunjeno mladima koji dolaze da provedu praznike u rodnom kraju.

6.Jovan Dopuđ, “Obeleženi”, 11min
Sadržaj: Priča o jagnjetu koji nije hteo da prati stado.

Filmovi KRATKI IGRANI

19:00č  (89 minuta trajanje programa)

1.Stefan Petronijević, “Još ovu noć”, 28min

Sadržaj: Pod teretom smrti i suočavanja sa nemogucim izborom, između sebe ili brata, Jana krsi moralne norme zarad ispravnih vrednosti i emocija.

2.Hana Bulić, “Na putu kojeg nema”, 18min

Sadržaj: Film je nastao po motivima pesme “Treba plakati unapred” od Matije Bećkovića. Sava se slučajno vraća na splav gde je provela puno vremena sa Lukom, koji je znao da je samo pitanje vremena kada će da se vrati.

3. Dušan Peruničić, “Odlazim dok čekam”, 24min

Sadržaj: Devojka bez ljubavi dolazi kod druga na sastanak u nadi da ce biti sedža, međutim on želi nešto više. Kada shvati šta je mogla da ima, on više nije u istom gradu.

4.Nina Jovanović, “Probudi me”, 19min

Sadržaj: Kroz sećanja glavnog junaka upoznajemo se sa uzbudljivim epizodama njega u mladosti, među kojima je i njegova prva ljubav koja je ostavila dubok trag.

 

   Dobrodošli!

  Ulaz je clobodan

 

 

Loading...