Концерт контратенора Бојана Булатовића и пијанисткиње Драгане Димић

19.02.2018., 20:00

На програму су песме и клавирске композиције домаћих аутора, В. Ђорђевића, И. Бајића и И. Жебељан, као и Ф. Пуленка, Р. Хана и Г. Фореа

Програм:
Владимир Ђорђевић         
Шано душо
Џанум на сред село
Марије бела
Мариче дилбер

Исидор Бајић                      
Чекање за клавир

Веруј да те љубим

Исидора Жебељан              
Dark velvet (Тамни сомот) за клавир

Школа за жене – Арнолфова песма

Невјестина песма бр. 1

Франсис Пуленк                
Ноктурно бр. 4 (Bal fantôme) за клавир

Рејналдо Хан                       
A Chloris (Клорис)

L’heure exquise (Одлично време) из циклуса Chansons grises

Габријел Форе                    
Les Berceaux (Колевке)

Биографије:
Бојан Булатовић (контратенор) је завршио Основну и СМШ Коста Манојловић у Земуну, одсек за клавир у класи проф. Тање Јаблановић. Упоредо је завршио  и одсек соло певања у класи проф. мр Марине Трајковић Биџовски. Дипломирао је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, Одсек за соло певање, код проф. мр Марине Трајковић Биџовски. Добитник је стипендије из фондације Davis Peace Project из Њујорка за мајсторски курс у Шарошпотоку, као један од двоје стипендиста из Србије.
Као солиста хорова Лицеум, Cantantes, Црквеног певачког друштва Острог и Ars vocalis је наступао у Португалији, Шпанији, Француској, Италији, Словенији, Чешкој, Словачкој, Аустрији, Швајцарској, Македонији, Русији и Мексику. Такође је наступао широм Србије, као и у значајним салама у Београду (Прогрес, САНУ, Велика дворана Коларца, Атријум Народног музеја, Етнографски музеј, Кућа краља Петра I, СКЦ, Скупштина града).
Године 2013. је дебитобао у Персловој опери Дидона и Енеј (Чаробница) у Народном позоришту у Београду, а исте године је дебитовао у Бечу у Хендловој опери Ксеркс (Арсамене) у VHS Pollycolege teatar. Две године касније је дебитовао у Хендловој опери Орландо, у насловној улози са Предрагом Гостом у Опери и театру Мадленијанум. Године 2017. је снимио трајне записе Хендлове опере Орландо, под вођством Госте и светски познатог контралта Маријане Мијановић, као и Membra Jesu nostri Буксетехудеа.
Од 2007. године ради као професор соло певања у МШ Др Милоје Милојевић у Крагујевцу.

 

Драгана Димић (клавир) је завшрила ниже и средње музичко образовање у МШ Др. Милоје Милојевић у Крагујевцу у класи проф. Наталије Томић. Годину дана је била и у класи истакнутог пијанисте, проф. Валерија Сигаљевича. Са 15 година је уписала Факултет музичке уметности у Скопљу, као најмлађи студент до тада у класи проф. Јасмине Чакар. Као најуспешнија на клавирском одсеку, два пута наступа је наступала са Симфонијским оркестром у Свечаној сали Театар Центра (Скопље). Сарађивала је диригентом Фимчом Муратовским изводећи Бетовенов Клавирски концерт бр. 3 и Шуманов Клавирски концерт у а–молу. Као солиста је учествовала и на музичком фестивалу Охридско лето (Црква С.Софија).
Од 1990. године ради у МШ Др. Милоје Милојевић, где је остварила изузетне педагошке резултате на основу којих је више пута била позивана као члан жирија пијанистичких такмичења, републичког такмичења и фестивала. Наступа као солиста и члан клавирског ВД дуа, а сарађивала је и са бројним реномираним уметницима. Наступала је широм Србије. Одржала је низ солистичких концерата под називом Српски композитори клавиру на дар, а у жељи очувања баштине домаћих композитора везане за клавирску литературу.
Била је ангажована као члан жирија на Интернационалном фестивалу Donne in musica. У оквиру педагошке активности на ФИЛУМ-у, остварила је значајне резултате са студентима. Њени студенти освојили су велики број првих и награде лауреата на Међународном такмичењу комплементарног клавира у Нишу (2013) и на 11. Интернационалном фестивалу у Крагујевцу. На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу је запослена као ванредни професор на Катедри за клавир.

Loading...