Koncert kontratenora Bojana Bulatovića i pijanistkinje Dragane Dimić

19.02.2018., 20:00

Na programu su pesme i klavirske kompozicije domaćih autora, V. Đorđevića, I. Bajića i I. Žebeljan, kao i F. Pulenka, R. Hana i G. Forea

Program:
Vladimir Đorđević         
Šano dušo
Džanum na sred selo
Marije bela
Mariče dilber

Isidor Bajić                      
Čekanje za klavir

Veruj da te ljubim

Isidora Žebeljan              
Dark velvet (Tamni somot) za klavir

Škola za žene – Arnolfova pesma

Nevjestina pesma br. 1

Fransis Pulenk                
Nokturno br. 4 (Bal fantôme) za klavir

Rejnaldo Han                       
A Chloris (Kloris)

L’heure exquise (Odlično vreme) iz ciklusa Chansons grises

Gabrijel Fore                    
Les Berceaux (Kolevke)

Biografije:
Bojan Bulatović (kontratenor) je završio Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu, odsek za klavir u klasi prof. Tanje Jablanović. Uporedo je završio  i odsek solo pevanja u klasi prof. mr Marine Trajković Bidžovski. Diplomirao je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, Odsek za solo pevanje, kod prof. mr Marine Trajković Bidžovski. Dobitnik je stipendije iz fondacije Davis Peace Project iz Njujorka za majstorski kurs u Šarošpotoku, kao jedan od dvoje stipendista iz Srbije.
Kao solista horova Liceum, Cantantes, Crkvenog pevačkog društva Ostrog i Ars vocalis je nastupao u Portugaliji, Španiji, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Makedoniji, Rusiji i Meksiku. Takođe je nastupao širom Srbije, kao i u značajnim salama u Beogradu (Progres, SANU, Velika dvorana Kolarca, Atrijum Narodnog muzeja, Etnografski muzej, Kuća kralja Petra I, SKC, Skupština grada).
Godine 2013. je debitobao u Perslovoj operi Didona i Enej (Čarobnica) u Narodnom pozorištu u Beogradu, a iste godine je debitovao u Beču u Hendlovoj operi Kserks (Arsamene) u VHS Pollycolege teatar. Dve godine kasnije je debitovao u Hendlovoj operi Orlando, u naslovnoj ulozi sa Predragom Gostom u Operi i teatru Madlenijanum. Godine 2017. je snimio trajne zapise Hendlove opere Orlando, pod vođstvom Goste i svetski poznatog kontralta Marijane Mijanović, kao i Membra Jesu nostri Buksetehudea.
Od 2007. godine radi kao profesor solo pevanja u MŠ Dr Miloje Milojević u Kragujevcu.

 

Dragana Dimić (klavir) je zavšrila niže i srednje muzičko obrazovanje u MŠ Dr. Miloje Milojević u Kragujevcu u klasi prof. Natalije Tomić. Godinu dana je bila i u klasi istaknutog pijaniste, prof. Valerija Sigaljeviča. Sa 15 godina je upisala Fakultet muzičke umetnosti u Skoplju, kao najmlađi student do tada u klasi prof. Jasmine Čakar. Kao najuspešnija na klavirskom odseku, dva puta nastupa je nastupala sa Simfonijskim orkestrom u Svečanoj sali Teatar Centra (Skoplje). Sarađivala je dirigentom Fimčom Muratovskim izvodeći Betovenov Klavirski koncert br. 3 i Šumanov Klavirski koncert u a–molu. Kao solista je učestvovala i na muzičkom festivalu Ohridsko leto (Crkva S.Sofija).
Od 1990. godine radi u MŠ Dr. Miloje Milojević, gde je ostvarila izuzetne pedagoške rezultate na osnovu kojih je više puta bila pozivana kao član žirija pijanističkih takmičenja, republičkog takmičenja i festivala. Nastupa kao solista i član klavirskog VD dua, a sarađivala je i sa brojnim renomiranim umetnicima. Nastupala je širom Srbije. Održala je niz solističkih koncerata pod nazivom Srpski kompozitori klaviru na dar, a u želji očuvanja baštine domaćih kompozitora vezane za klavirsku literaturu.
Bila je angažovana kao član žirija na Internacionalnom festivalu Donne in musica. U okviru pedagoške aktivnosti na FILUM-u, ostvarila je značajne rezultate sa studentima. Njeni studenti osvojili su veliki broj prvih i nagrade laureata na Međunarodnom takmičenju komplementarnog klavira u Nišu (2013) i na 11. Internacionalnom festivalu u Kragujevcu. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu je zaposlena kao vanredni profesor na Katedri za klavir.

Loading...