Live AV Set уметника Матеа Амарала / FORWARD: РАДОВИ И ПРОЦЕСИ

09.02.2018., 19:00

Галерија Подроом Трг републике 5

9. фебруар од 19 до 21 часоваLive VJ Set уметника Матеа Амарала (перформативно аудио-визуелно искуство, уметници ће у Подроому уживо синхронизовати музику уз пројекције, видео манипулацијe, дигиталних интервенција итд)

FORWARD: РАДОВИ И ПРОЦЕСИ 8. фебруар – 1. март 2018.

Уметници: Матео Амарал, Мануел Лејрадо, Сесилиа Росо.
Кустоси: Луиса Томати, Ариел Иринео Чавез.

Колектив FORWARD: чине уметници, кустоси и дизајнери из Аргентине који ће домаћој публици предочити савремену видео продукцију уметника који живе и раде у Буенос Аиресу и другим градовима у Аргентини. Изложба ће представити радове који су резултат различитих уметничких експеримената, а баве се односом материје (материјалног) и идеје (фиктивног) користећи нове медије. Уметници и кустоси који чине колектив Форwард су већ више од пет година активни у сфери уметности и комуникације, непрекидно истражујући, из различитих перспектива, повезаност технологије са начинима на које разумевамо себе и међусобно комуницирамо. Њихова презентација испитује ту историју – која достиже своје најразвијеније поглавље представљањем колектива у Културном центру Београда – кроз видео записе, мапе, временске линије, документе, фотографије и раније пројекте.

Матео Амарал живи и ради у Буенос Аиресу. Технике које користи су цртање и сликање, тродимензионалне дигиталне анимације, видео дисторзије кроз софтверске грешке, истраживање аудиовизуалног звука и продукција електронске музике. Испитивања човекове свести воде га у експериментисање с хипнотичким аудиовизуелним пејзажима, с цртањем паралела између примитивне дигиталне естетике и индивидуалне конструкције модела стварности. Поред свог самосталног рада, основао је уметнички колектив Олигатега Нумерик и панк електро психоделик бенд Хипнофлаутас.

Мануел Лејрадо рођен је у Буенос Аиресу 1987. године. Занима га истраживање конвергенције између рачунарства, информационе технологије, уметности и дизајна, што ствара велику концептуалну основу за његов уметнички рад. Специјализовао се за аудиовизуална дела у реалном времену, радећи и за пропаганду и за уметничке, образовне и забављачке пројекте. Учествовао је у првом издању Форwард-а с радом Agujero negro que estás en los cielos [Црна рупа која је на небу] у оквиру Pixelations 2012.

Сесилиа Росо је графичка дизајнерка и видео уметница. Ради на кориштењу видеа и звука у реалном времену, на пољу видео уметности и видео инсталације. Магистрирала је у области медијске уметности у оквиру програма којег су заједнички организовали Национални унуверзитет у Кордоби, Универзитет Чилеа и Универзитет Калдаса (Колумбија). Дипломирала је Нове медије, специјализација за видео и звук, (УБП, Кордоба). Изабрана је да учествује у програму Интерактивне уметности III, одржаном у Културном центру Шпаније у Кордоби (Аргентина) и Еспасио Фундасион Телефоника у Буенос Аиресу – координатори Родриго Алонсо и Мариано Сардон.

Изложбу је подржала амбасада Аргентине у Београду.

Loading...