ЕУТАНАЗИСТА / 20. април / 21.00

20.04.2018., 21:00

НЕДЕЉА ФИНСКОГ ФИЛМА

ЕУТАНАЗИСТА

Фестивали и награде: пет номинација за финску националну награду Јуси, награда за најбољи сценарио на Токио ИФФ, Торонто ФФ

Веијо обавља еутаназију кућних љубимаца, радећи тај посао без дозволе, на црно. Псе убија пушком у шуми, а мачке гуши издувним гасовима у старом ауту. Има пуно посла, јер ове услуге наплаћује мање од локалног ветеринара. Веијо упознаје медицинску сестру Лотту, која ради у болници у којој Веијов отац лежи на самрти. Она бива привучена његовим јаким и мрачним карактером. И док Веијо жели да његов отац пати што је више могуће, бизарна љубавна веза између Лотте и Веија почиње да се развија.

2017, 83’, играни филм

Режија, сценарио и монтажа: Тему Ники

Тему Ники је син фармера из Сисма у Финској и самоуки редитељ. Режирао је десетине кратких филмова и стотине реклама, музичких спотова, телевизијских серија, као и два играна филма: Lovemilla и Три пута Симо. Филмови овог жанровски разноврсног редитеља до сада су приказани и награђивани на фестивалима у Санденсу, Сијетлу, Кану (за младе таленте), CICFF, Tampere Film Festivalu, MoMa, Кленмон Феранду.

Продуценти: Јани Посо и Тему Ники

Директор фотографије: Сари Алтонен

Музика: Тимо Kауколампи и Туомо Пуранен

Улоге: Веијо Мати Онисамаа, Петри Јари Вирман, Лота Ханамаија Никандер, Марти Хеики Ноусиаинен

 

Loading...