Концерт флаутиста Иванке Мухадиновић и Лазара Мухадиновића

23.04.2018., 21:00

Заједно са флаутистима наступају пијанисти Мери Бојић Радојчић и Марко Богдановић.

Програм:
Георг Филип Телеман      
Соната за две флауте у дe–молу бр. 4, оп. 5/4
Vivace, ma moderato
Piacevole, non largo
Presto

Николо Паганини              
Каприс бр. 23 за флауту соло
Иванка Мухадиновић

Саверио Меркаданте        
Koнцерт у е–молу
I Allegro maestoso
Лазар Мухадиновић

Jохан Себастијан Бах        
Соната у е–молу
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro
Иванка Мухадиновић

Отар Тактакишвили        
Соната у Це–дуру
Allegro cantabile
Aria – Moderato con moto
Allegro scherzando
Лазар Мухадиновић

Анри Дитије                        
Сонатина за флауту и клавир
Allegretto    
Andante    
Animé
Иванка Мухадиновић

Роберт Мучински               
Дуо
V Andante molto
VI Allegro

Биографије:
Иванка Мухадиновић (Цетиње, 1996) је стекла основно музичко образовање на Цетињу у класи проф. Жане Маринковић-Лекић. Завршила је Средњу музичку школу у Котору у класи проф. Андрее Петровић. Тренутно је студент четврте године на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Љубише Јовановића.
Освојила је бројне награде као солиста и камерни музичар.
Свирала је са оркестрима као што су Црногорски симфонијски оркестар, Београдска филхармонија, Београдски симфоничари, Оркестар позоришта Мадленианум и Оркестарска академија – Филхадемија. Сарађивала је са диригентима као што су Фабрис Болон, Урош Лајовиц, Кристијан Мандеал, Габријел Фелц, Данијел Рајскин, Бојан Суђић, Радан Јовановић и други. Учествовала је на бројним мајсторским курсевима.

Лазар Мухадиновић (Цетиње, 2001) је стекао основно музичко образовање у класи проф. Жане Маринковић на Цетињу. Тренутно је ученик трећег разреда СМШ Јосиф Маринковић у Београду у класи проф. Марине Ненадовић. Освојио је награде као солиста и камерни музичар, а истичу се друге награде на такмичењима Емона (Љубљана) и Антон Еберст (Нови Сад), прве награде на такмичењима Миодраг Азањац (Београд), Даворин Јенко (Београд) и Такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу, као и звање лауреата и награда Владимир Урошевић за најперспективнијег флаутисту на такмичењу. Као прва флаута и као солиста, је свирао са Омладинским оркестром ESYO (2017). Усавршавао се код бројних флаутиста.

Марко Богдановић (Београд, 1982) је матурирао на одсеку за клавир МШ Др Војислав Вучковић у класи проф. Бранке Жиравац-Јеремић. Завршио је и нижу музичку школу на одсеку за соло-певање у МШ Мокрањац у класи проф. Георгија Минова. Дипломирао је на одсеку за клавир ФМУ, а током студија је учио у класама проф. Александра Шандорова и проф. Александре Павловић. Такође је студирао и на одсеку за дириговање у класи проф. Станка Шепића.
Добитник је многих награда на домаћим и међународним такмичењима, од којих су најзначајније друге награде на Међународном конкурсу Николај Рубинштајн у Паризу (1997) и на Међународном конкурсу младих пијаниста Фредерик Шопен у Риму (1998), као и прва награда на Републичком такмичењу у Београду (1999). Током школовања је концертирао као солиста и у ансамблу, у свим значајнијим концертним просторима у Београду, широм Србије, као и у иностранству (Чешка, Бугарска, Мађарска, Словенија, Италија, Русија). Од значајнијих концерата издваја се наступ с Ансаблом Војске Србије Станислав Бинички. Усавршавао се на бројним мајсторским курсевима као солиста. Дугогодишњи је члан Првог београдског певачког друштва, где је радио као асистент диригента.
Тренутно је запослен као уметнички сарадник у МШ Даворин Јенко и МШ Јосиф Маринковић у Београду, а такође је ангажован као хонорарни сарадник Опере Народног позоришта у Београду. Као службени уметнички сарадник учествовао је у реализацији међународних конкурса Даворин Јенко и Петар Коњовић у Београду, Premio Clivis у Риму, Gianluca Campochiaro у Катанији на Сицилији, као и мајсторског курса Glasbeno proletje na gradu Podsreda у Словенији.

Мери Бојић Радојчић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Ради као виши уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ. Сарађивала је и наступала са извођачима као што су Орел Николе (флаута), Кнут Сонстеволд (фагот), Матијас Алин (флаута), Станислав Аполин (виолончело), Љубиша Јовановић (флаута), Винсент Лукас (флаута), Џули Коидин (флаута), Дејан Гаврић (флаута), Матеј Зупан (флаута), Матјаж Дебељак (пиколо), Агустин Леон Ара (виолина), Гергељи Ицес (флаута), Сара Чанг (виолина), Булент Евцил (флаута), Мишел Белаванс (флаута) и други.
Била је учесник на Међунродној трибини композитора, Чело фесту, манифестацији Будва град театар и Флаута фест Београд. На Међународном такмичењу Петар Коњовић је више пута ангажована као официјелни пијаниста за најстарију категорију, као и на 37. такмичењу Музичке омладине у Београду.

Loading...