Koncert flautista Ivanke Muhadinović i Lazara Muhadinovića

23.04.2018., 21:00

Zajedno sa flautistima nastupaju pijanisti Meri Bojić Radojčić i Marko Bogdanović.

Program:
Georg Filip Teleman      
Sonata za dve flaute u de–molu br. 4, op. 5/4
Vivace, ma moderato
Piacevole, non largo
Presto

Nikolo Paganini              
Kapris br. 23 za flautu solo
Ivanka Muhadinović

Saverio Merkadante        
Koncert u e–molu
I Allegro maestoso
Lazar Muhadinović

Johan Sebastijan Bah        
Sonata u e–molu
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro
Ivanka Muhadinović

Otar Taktakišvili        
Sonata u Ce–duru
Allegro cantabile
Aria – Moderato con moto
Allegro scherzando
Lazar Muhadinović

Anri Ditije                        
Sonatina za flautu i klavir
Allegretto    
Andante    
Animé
Ivanka Muhadinović

Robert Mučinski               
Duo
V Andante molto
VI Allegro

Biografije:
Ivanka Muhadinović (Cetinje, 1996) je stekla osnovno muzičko obrazovanje na Cetinju u klasi prof. Žane Marinković-Lekić. Završila je Srednju muzičku školu u Kotoru u klasi prof. Andree Petrović. Trenutno je student četvrte godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.
Osvojila je brojne nagrade kao solista i kamerni muzičar.
Svirala je sa orkestrima kao što su Crnogorski simfonijski orkestar, Beogradska filharmonija, Beogradski simfoničari, Orkestar pozorišta Madlenianum i Orkestarska akademija – Filhademija. Sarađivala je sa dirigentima kao što su Fabris Bolon, Uroš Lajovic, Kristijan Mandeal, Gabrijel Felc, Danijel Rajskin, Bojan Suđić, Radan Jovanović i drugi. Učestvovala je na brojnim majstorskim kursevima.

Lazar Muhadinović (Cetinje, 2001) je stekao osnovno muzičko obrazovanje u klasi prof. Žane Marinković na Cetinju. Trenutno je učenik trećeg razreda SMŠ Josif Marinković u Beogradu u klasi prof. Marine Nenadović. Osvojio je nagrade kao solista i kamerni muzičar, a ističu se druge nagrade na takmičenjima Emona (Ljubljana) i Anton Eberst (Novi Sad), prve nagrade na takmičenjima Miodrag Azanjac (Beograd), Davorin Jenko (Beograd) i Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, kao i zvanje laureata i nagrada Vladimir Urošević za najperspektivnijeg flautistu na takmičenju. Kao prva flauta i kao solista, je svirao sa Omladinskim orkestrom ESYO (2017). Usavršavao se kod brojnih flautista.

Marko Bogdanović (Beograd, 1982) je maturirao na odseku za klavir MŠ Dr Vojislav Vučković u klasi prof. Branke Žiravac-Jeremić. Završio je i nižu muzičku školu na odseku za solo-pevanje u MŠ Mokranjac u klasi prof. Georgija Minova. Diplomirao je na odseku za klavir FMU, a tokom studija je učio u klasama prof. Aleksandra Šandorova i prof. Aleksandre Pavlović. Takođe je studirao i na odseku za dirigovanje u klasi prof. Stanka Šepića.
Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, od kojih su najznačajnije druge nagrade na Međunarodnom konkursu Nikolaj Rubinštajn u Parizu (1997) i na Međunarodnom konkursu mladih pijanista Frederik Šopen u Rimu (1998), kao i prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (1999). Tokom školovanja je koncertirao kao solista i u ansamblu, u svim značajnijim koncertnim prostorima u Beogradu, širom Srbije, kao i u inostranstvu (Češka, Bugarska, Mađarska, Slovenija, Italija, Rusija). Od značajnijih koncerata izdvaja se nastup s Ansablom Vojske Srbije Stanislav Binički. Usavršavao se na brojnim majstorskim kursevima kao solista. Dugogodišnji je član Prvog beogradskog pevačkog društva, gde je radio kao asistent dirigenta.
Trenutno je zaposlen kao umetnički saradnik u MŠ Davorin Jenko i MŠ Josif Marinković u Beogradu, a takođe je angažovan kao honorarni saradnik Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Kao službeni umetnički saradnik učestvovao je u realizaciji međunarodnih konkursa Davorin Jenko i Petar Konjović u Beogradu, Premio Clivis u Rimu, Gianluca Campochiaro u Kataniji na Siciliji, kao i majstorskog kursa Glasbeno proletje na gradu Podsreda u Sloveniji.

Meri Bojić Radojčić je diplomirala i magistrirala klavir na FMU u Beogradu. Radi kao viši umetnički saradnik na Katedri za duvačke instrumente na FMU. Sarađivala je i nastupala sa izvođačima kao što su Orel Nikole (flauta), Knut Sonstevold (fagot), Matijas Alin (flauta), Stanislav Apolin (violončelo), Ljubiša Jovanović (flauta), Vinsent Lukas (flauta), Džuli Koidin (flauta), Dejan Gavrić (flauta), Matej Zupan (flauta), Matjaž Debeljak (pikolo), Agustin Leon Ara (violina), Gergelji Ices (flauta), Sara Čang (violina), Bulent Evcil (flauta), Mišel Belavans (flauta) i drugi.
Bila je učesnik na Međunrodnoj tribini kompozitora, Čelo festu, manifestaciji Budva grad teatar i Flauta fest Beograd. Na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović je više puta angažovana kao oficijelni pijanista za najstariju kategoriju, kao i na 37. takmičenju Muzičke omladine u Beogradu.

Loading...