Пролећни концерт удружења младих уметника „Виво“

28.05.2018., 20:00

На концерту ће наступити млади уметници виолинисткиња Леана Николов, пијанисткиња Јована Николов и виолончелисткиња Тијана Михајловић. Као клавирска сарадница ће наступити Сања Петковић.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудиум и фуга у еф–молу (I свеска ДТК)

Едвард Григ
Соната у е–молу, оп. 7
I Allegro moderato
IV Finale – Molto allegro

Дoменико Скарлати
Соната у ха–молу
Јована Николов, клавир

Јохан Себастијан Бах
Andante и Allegro из Сонате у Це–дуру

Николо Паганини
Каприс бр.16

Волфганг Амадеус Моцарт
Виолински концерт бр. 3 у Ге–дуру, К. 216
I Allegro
Леана Николов, виолина
Сања Петковић, клавир

Лудвиг ван Бетовен
Клавирски трио, оп. 1/1
I Allegro
Трио Виво
Леана Николов, виолина
Тијана Михајловић, виолончело
Јована Николов, клавир

Биографије:
Леана Николов (Београд, 1995) је почела да свира са девет година. Завршила је нижу музичку школу у класи проф. Владимира Васиљевића, и СМШ Коста Манојловић, у одељењу за таленте у класи проф. Мадлен Стокић. Тренутно је студент завршне године основних академских студија на ФМУ, у класи проф. Мадлен Стокић. Од 2009. године је члан Београдске дечје филхармоније.
Освојила је прве награде на међународним и републичким такмичењима и фестивалима. Од 2012. године је члан Омладинског оркестра средње–европске иницијативе (CEI Youth Orchestra) под диригентском палицом мр. Игора Коретија. Са овим оркестром је наступала у Љубљани, Загребу, Трсту и другим градовима.
Као члан квартета Виво, премијерно је извела дело Да је Бах био Србин… Милована Филиповића. Одржала је солистичке концерте у Галерији САНУ и галерији Артгет. Од августа 2015. је члан и концертмајстор Филхармоније младих Борислав Пашћан, под диригентском палицом маестра Ђорђа Павловића. Са овим оркестром је наступала као солиста на великој сцени Народног позоришта у Београду. У сарадњи са студентима из Минска, наступала је у Београду и у Новом Саду. Члан је Земунског камерног оркестра. Натупала је у значајним салама у Београду (Коларац, САНУ, СКЦ, Мадленианум…). Члан је удружења младих уметника Виво.

Јована Николов (Београд, 1998) је почела да свира са осам година. Клавир је почела да учи у класи проф. Даворке Полојац. Завршила је СМШ Коста Манојловић у класи проф. Синише Радојчића. Тренутно је студент друге године основних академских студија на ФМУ у класи ванр. проф. Наташе Митровић. Од 2009. године је члан  Београдске дечје филхармоније.
Учествовала је на бројним међународним и републичким такмичењима, као и на фестивалима где је имала запажене резултате као солиста и члан камерних ансамбала. Издвајају се III награда на Међународном такмичењу пијаниста Петар Коњовић, и две године за редом II награда на међународном такмичењу пијаниста у Шапцу. Имала је запажен наступ на Шопенијади (2011), као најмлађи учесник. Добитница је прве награде на Међународном такмичењу младих пијаниста у Смедереву (2017).
Као солиста и члан камерних ансамбала је наступала у значајним салама у Београду (Коларац, Београдска филхармонија, СКЦ, МШ Станковић…). Године 2016. је одржала солистички концерт у галерији Артгет. Члан је удружења младих уметника Виво од 2011. године, где редовно наступа у истоименом каменорм саставу.
Такође је учествовала на савсковеначком Урбан фесту, хуманитарном концерту Другари за Лидију и хуманитарном концерту за децу у Звечанској. Члан је певачког друштва Иво Лола Рибар под диригентском палицом Милована Панчића.

Тијана Михајловић (Сремска Митровица, 1997) свира виолончело од осме године у класи проф. Мирјане Лалошевић. Завршила је Основну и СМШ Петар Коњовић. Три године је била учесник музичког кампа Топпенкурсет у Норвешкој, где је свирала и била вођа секције виолончела у симфонијском и камерном оркестру. Била је део оркестарске радионице у оквиру фестивала Стрингфест. Добитница је дипломе Вук Караџић за постигнут успех у средњој школи и Светосавских повеља града Сремске Митровице. Студент је друге године ФМУ у Беогаду, у класи проф. Драгана Ђорђевића. Добитник је више од 40 награда из области виолончела, камерне музике, солфеђа, теорије музике, хармоније, двогласног певања, упоредног клавира, а истичу се прве награде на Међународном фестивалу гудача Стрингфест (2013, 2015), награде на Републичком такмичењу (2014, 2016), 56. Фестивалу музичких школа Србије (Смедерево, 2012) и Такмичењу Viva la musicа (2014).

Сања Петковић (Београд) je студиралае на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Јокут Михаиловић. Током студија је показала изразито интересовање за камерно музицирање те се њена даља каријера развијала у том правцу. Као клавирски сарадник имала је бројне концерте и учествовала на многим такмичењима. Била је официјелни корепетитор на Међународном такмичењу музичке омладине у Београду (1996, 2006). Са виолинисткињом Јасном Максимовић снимила је компакт диск са Брамсовим соната за клавир и виолину, у издању Продукције грамофонских плоча РТС. Ангажована је као самостални уметнички сарадник на Факултету музичке уметности у Београду.

Loading...