Prolećni koncert udruženja mladih umetnika „Vivo“

28.05.2018., 20:00

Na koncertu će nastupiti mladi umetnici violinistkinja Leana Nikolov, pijanistkinja Jovana Nikolov i violončelistkinja Tijana Mihajlović. Kao klavirska saradnica će nastupiti Sanja Petković.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludium i fuga u ef–molu (I sveska DTK)

Edvard Grig
Sonata u e–molu, op. 7
I Allegro moderato
IV Finale – Molto allegro

Domeniko Skarlati
Sonata u ha–molu
Jovana Nikolov, klavir

Johan Sebastijan Bah
Andante i Allegro iz Sonate u Ce–duru

Nikolo Paganini
Kapris br.16

Volfgang Amadeus Mocart
Violinski koncert br. 3 u Ge–duru, K. 216
I Allegro
Leana Nikolov, violina
Sanja Petković, klavir

Ludvig van Betoven
Klavirski trio, op. 1/1
I Allegro
Trio Vivo
Leana Nikolov, violina
Tijana Mihajlović, violončelo
Jovana Nikolov, klavir

Biografije:
Leana Nikolov (Beograd, 1995) je počela da svira sa devet godina. Završila je nižu muzičku školu u klasi prof. Vladimira Vasiljevića, i SMŠ Kosta Manojlović, u odeljenju za talente u klasi prof. Madlen Stokić. Trenutno je student završne godine osnovnih akademskih studija na FMU, u klasi prof. Madlen Stokić. Od 2009. godine je član Beogradske dečje filharmonije.
Osvojila je prve nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima i festivalima. Od 2012. godine je član Omladinskog orkestra srednje–evropske inicijative (CEI Youth Orchestra) pod dirigentskom palicom mr. Igora Koretija. Sa ovim orkestrom je nastupala u Ljubljani, Zagrebu, Trstu i drugim gradovima.
Kao član kvarteta Vivo, premijerno je izvela delo Da je Bah bio Srbin… Milovana Filipovića. Održala je solističke koncerte u Galeriji SANU i galeriji Artget. Od avgusta 2015. je član i koncertmajstor Filharmonije mladih Borislav Pašćan, pod dirigentskom palicom maestra Đorđa Pavlovića. Sa ovim orkestrom je nastupala kao solista na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. U saradnji sa studentima iz Minska, nastupala je u Beogradu i u Novom Sadu. Član je Zemunskog kamernog orkestra. Natupala je u značajnim salama u Beogradu (Kolarac, SANU, SKC, Madlenianum…). Član je udruženja mladih umetnika Vivo.

Jovana Nikolov (Beograd, 1998) je počela da svira sa osam godina. Klavir je počela da uči u klasi prof. Davorke Polojac. Završila je SMŠ Kosta Manojlović u klasi prof. Siniše Radojčića. Trenutno je student druge godine osnovnih akademskih studija na FMU u klasi vanr. prof. Nataše Mitrović. Od 2009. godine je član  Beogradske dečje filharmonije.
Učestvovala je na brojnim međunarodnim i republičkim takmičenjima, kao i na festivalima gde je imala zapažene rezultate kao solista i član kamernih ansambala. Izdvajaju se III nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista Petar Konjović, i dve godine za redom II nagrada na međunarodnom takmičenju pijanista u Šapcu. Imala je zapažen nastup na Šopenijadi (2011), kao najmlađi učesnik. Dobitnica je prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Smederevu (2017).
Kao solista i član kamernih ansambala je nastupala u značajnim salama u Beogradu (Kolarac, Beogradska filharmonija, SKC, MŠ Stanković…). Godine 2016. je održala solistički koncert u galeriji Artget. Član je udruženja mladih umetnika Vivo od 2011. godine, gde redovno nastupa u istoimenom kamenorm sastavu.
Takođe je učestvovala na savskovenačkom Urban festu, humanitarnom koncertu Drugari za Lidiju i humanitarnom koncertu za decu u Zvečanskoj. Član je pevačkog društva Ivo Lola Ribar pod dirigentskom palicom Milovana Pančića.

Tijana Mihajlović (Sremska Mitrovica, 1997) svira violončelo od osme godine u klasi prof. Mirjane Lalošević. Završila je Osnovnu i SMŠ Petar Konjović. Tri godine je bila učesnik muzičkog kampa Toppenkurset u Norveškoj, gde je svirala i bila vođa sekcije violončela u simfonijskom i kamernom orkestru. Bila je deo orkestarske radionice u okviru festivala Stringfest. Dobitnica je diplome Vuk Karadžić za postignut uspeh u srednjoj školi i Svetosavskih povelja grada Sremske Mitrovice. Student je druge godine FMU u Beogadu, u klasi prof. Dragana Đorđevića. Dobitnik je više od 40 nagrada iz oblasti violončela, kamerne muzike, solfeđa, teorije muzike, harmonije, dvoglasnog pevanja, uporednog klavira, a ističu se prve nagrade na Međunarodnom festivalu gudača Stringfest (2013, 2015), nagrade na Republičkom takmičenju (2014, 2016), 56. Festivalu muzičkih škola Srbije (Smederevo, 2012) i Takmičenju Viva la musica (2014).

Sanja Petković (Beograd) je studiralae na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Jokut Mihailović. Tokom studija je pokazala izrazito interesovanje za kamerno muziciranje te se njena dalja karijera razvijala u tom pravcu. Kao klavirski saradnik imala je brojne koncerte i učestvovala na mnogim takmičenjima. Bila je oficijelni korepetitor na Međunarodnom takmičenju muzičke omladine u Beogradu (1996, 2006). Sa violinistkinjom Jasnom Maksimović snimila je kompakt disk sa Bramsovim sonata za klavir i violinu, u izdanju Produkcije gramofonskih ploča RTS. Angažovana je kao samostalni umetnički saradnik na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Loading...