ФИЛМСКИ ПРОГРАМ У ДКЦ-у У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ 2018.

27.08.2018., 00:00

После успешно завршеног првог дела текуће 2018. године средином јула, Дворна Културног центра почиње јесењу филмску сезону у понедељак, 27 августа. Тог дана ће се одржати београдска премијера документарних филмова које ће студенти филмских школа из целог света снимати током 13. по реду тронедељног Међународног студентског филмског кампа „Интеракција 2018“, у организацији Независног филмског центра „Филмарт“ из Пожеге. Културни центар је пријатељ овог кампа од његовог оснивања 2006 године.

Друго по реду издање „Дана израелског филма“ биће одржано од 20. до 23. септембра. Гледаоци ће имати прилике да виде неке од изузетних филмова ове врло особене кинематографије која фигурира већ дуго као једна од најјачих у свету. Биће заступљени филмови који су своју премијеру имали на фестивалима у Кану, Сан Себастиану, Карловим Варима, Венецији, Цириху, Филаделфији, Чикагу.

У септембру ће бити одржана и промоција и презентација дуго најављиване и очекиване серије Јутро ће променити све продуцентске куће „This and That“ у сарадњи са Радио Телевизијом Србије и уз присуство редитења и глумаца из серије.

У октобру нас у Културном центру Београда најпре очекују традиционални дани новог немачког филма, ГетеФест 2018, од 11. до 16. октобра. Покровитељ и главни организатор фестивала је као и увек Гете инситут у Београду. Гледаоци ће имати прилике да виде неке од нејрелевантнијих савремених филмова из једне од најинтересантнијих европских и светских кинематографија.

Недуго после Гете феста, а као својеврсни „филмски увод“ у Сајам књига, биће одржан Феранте дан, 20. октобра, посвећен документарним филмовима о загонетном, светски познатом феномену књижевнице која ствара под именом Елена Фернате, уз додатну пројекцију играног филма насталог по једном од њених романа. Посетиоци биоскопа моћи ће да ексклузивно купе тек изашли, четврти део њене наполитанске тетралогије.

Од 8. до 13. новембра у Дворани Културног центра Београда одвијаће се фестивал Слободна зона, који почиње дан раније у Комбанк Арени. Традиционално, последњи дан фестивала у Дворани Културног центра биће резервисан за филмове на бис. Очекује нас много занимљивих играних и документарних филмова из Европе и света.

И најзад, као велика завршница године следи Фестивал ауторског филма, који ће се одржати од 23. новембра до 1. децембра, у организацији дистрибутерске куће Megacom. Такође традиционално, публика ће на овом фестивалу имати прилике да види неке од најважнијих филмских остварења са фестивала у Берлину, Кану, Карловим Варима, Локарну, Венецији, Сан Себастијану, Санденсу, Торонту, Палм Спрингсу. Последњи дан ће, као и до сада, бити резервисан за филмове на бис.

Очекује нас врло богата филмска јесен испуњена не само филмск%

Loading...