Концерт дуа „НеСте“

17.09.2018., 21:00

Састав чине акордеониста Немања Потпарић и пијаниста Стеван Савић. Изводе класичну и танго музику, а њихов репертоар је базиран на композицијама савремених аутора. Наступали су у Русији, Аустрији, Србији, Црној Гори, Словенији, Француској и другим земљама.

Програм:
Јевгениј Дербенко
Прелудијум

Горка Хермоса
Brehme

Астор Пјацола
Либертанго

Франк Ангелис
Хаити

Астор Пјацола
Микеланђело 70

Петар Иљич Чајковски
Октобар из циклуса Годишња доба, оп.37а

Aлександар Николић
Балканго

Далибор Ђукић
Дуо НеСте

Астор Пјацола
Обливион

Горка Хермоса
Анантанго

Биографије:
Немања Потпарић (Црна Гора, 1991) је завршио СМШ Др Војислав Вучковић у Чачку у класи професора Миљана Бјелетића. Као студент је освојио бројне награде и признања и био лауреат многих домаћих и иностраних такмичења. Дипломирао је у класи професора Војина Васовића. Одржао је низ концерата у земљи, као и у региону. Од наступа издваја концерте на манифестацији Град театар, Београд и на Европском фестивалу музике Еспресиво где је, као најмлађи концерт мајстор, наступио међу најпризнатијим професорима и извођачима у области класичне музике из целог света. Добтник је награде Мања Радуловић за најбољег инструменталисту Музичке академије на Цетињу (2014). Активан је члан жирија на интенационалним фестивалима из области класичне хармонике. Члан је светске конфедерације удружења акордеониста ЦМА.

 

Стеван Савић (Горњи Милановац, 1991) је почео да свира клавир са 10 година. Ванредно је похађао часове клавира и солфеђа код наставника Јована Тошића и већ после пар година је одржао први солистички концерт у Горњем Милановцу. Учествовао је на такмичењима широм Србије. Средњу музичку школу је завршио у Чачку у класи проф. Снежане Рачић. Похађао је мајсторске курсеве Јурија Кота и учествовао на Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу и на Бањалучком бијеналу. Као камерни музичар такмичио се на Међународном такмичењу Даворин Јенко у Београду. Завршио је основне студије на ФМУ у класи професорке Невене Поповић, и мастер студије у класи проф. Владимира Милошевића. Био је учесник летњих музичких радионица у Норвешкој (2011–2013).

 

 

 

 

Loading...