Koncert dua „NeSte“

17.09.2018., 21:00

Sastav čine akordeonista Nemanja Potparić i pijanista Stevan Savić. Izvode klasičnu i tango muziku, a njihov repertoar je baziran na kompozicijama savremenih autora. Nastupali su u Rusiji, Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Francuskoj i drugim zemljama.

Program:
Jevgenij Derbenko
Preludijum

Gorka Hermosa
Brehme

Astor Pjacola
Libertango

Frank Angelis
Haiti

Astor Pjacola
Mikelanđelo 70

Petar Iljič Čajkovski
Oktobar iz ciklusa Godišnja doba, op.37a

Aleksandar Nikolić
Balkango

Dalibor Đukić
Duo NeSte

Astor Pjacola
Oblivion

Gorka Hermosa
Anantango

Biografije:
Nemanja Potparić (Crna Gora, 1991) je završio SMŠ Dr Vojislav Vučković u Čačku u klasi profesora Miljana Bjeletića. Kao student je osvojio brojne nagrade i priznanja i bio laureat mnogih domaćih i inostranih takmičenja. Diplomirao je u klasi profesora Vojina Vasovića. Održao je niz koncerata u zemlji, kao i u regionu. Od nastupa izdvaja koncerte na manifestaciji Grad teatar, Beograd i na Evropskom festivalu muzike Espresivo gde je, kao najmlađi koncert majstor, nastupio među najpriznatijim profesorima i izvođačima u oblasti klasične muzike iz celog sveta. Dobtnik je nagrade Manja Radulović za najboljeg instrumentalistu Muzičke akademije na Cetinju (2014). Aktivan je član žirija na intenacionalnim festivalima iz oblasti klasične harmonike. Član je svetske konfederacije udruženja akordeonista CMA.

 

Stevan Savić (Gornji Milanovac, 1991) je počeo da svira klavir sa 10 godina. Vanredno je pohađao časove klavira i solfeđa kod nastavnika Jovana Tošića i već posle par godina je održao prvi solistički koncert u Gornjem Milanovcu. Učestvovao je na takmičenjima širom Srbije. Srednju muzičku školu je završio u Čačku u klasi prof. Snežane Račić. Pohađao je majstorske kurseve Jurija Kota i učestvovao na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu i na Banjalučkom bijenalu. Kao kamerni muzičar takmičio se na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu. Završio je osnovne studije na FMU u klasi profesorke Nevene Popović, i master studije u klasi prof. Vladimira Miloševića. Bio je učesnik letnjih muzičkih radionica u Norveškoj (2011–2013).

 

 

 

 

Loading...