ПРОЈЕКЦИЈЕ ТЕАТРА ПОЕЗИЈЕ ПОД НАЗИВОМ „АНАТОМИЈА ЈЕДНОГ СУСРЕТА“

29.09.2018., 17:00

У суботу, 29 септембра у Дворани Културног центра Београда биће организована презентација филмова филмско-позоришне школе ТЕАТРА ПОЕЗИЈЕ, као и специјална пројекција филма аутора Жерома ле Мера  u 17.00 i u 19.00 часова.

ЧУВАРИ БАРЗАКА, 70 минута, 17 сати

Документарни филмови полазника филмско-позоришне школе ТЕАТАР ПОЕЗИЈЕ. Шест филмова младих учесника ове школе јесу резултат осмомесечног рада на процесу истраживања и компоновања документарног филма под супервизијом редитеља Жерома Ле Мера

Водитељ процеса је Анђелка Вујиновић.

Млади редитељи филмова су: Миа Мујовић, Милица Ивић, Ана Марковић, Олга Марковић, Марко Вукомановић и Добрила Шошкић

ГДЕ ЈЕ ЉУБАВ ПОД ПАЛМАМА?, 85 минута, Белгија. 19 сати

Жером Ле Мер је редитељ који је отишао из Белгије и настанио се у изолованом поднебљу у јужном Мароку. Боравећи тамо искушава живот у страној земљи и улази у културу којој не припада. Његов поетски филм се бави питањем где се налази љубав међу палмама у овом муслиманском традиционалном окружењу.

Филм је приказиван на фестивалима у Швајцарској (Visions du Reel) Канади, Естонији, Француској. Номинован је за награду Европске филмске Академије.

Жером Ле Мер је рођен у Лијежу, у Белгији 1969 године. Студирао је журнализам и комуникације, а потом завршио Академију визуелних уметности. Од 2000 године је посвећен дугометражном документарном филму. Жером Ле Мер је два пута био гост фестивала „Седам величанствених“. Његов последњи филм „Изгарање“ је проглашен најбољим на најутицајнијем филмском фестивалу у Белгији „Les Magritte du Cinema“

 

Loading...