PROJEKCIJE TEATRA POEZIJE POD NAZIVOM „ANATOMIJA JEDNOG SUSRETA“

29.09.2018., 17:00

U subotu, 29 septembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće organizovana prezentacija filmova filmsko-pozorišne škole TEATRA POEZIJE, kao i specijalna projekcija filma autora Žeroma le Mera  u 17.00 i u 19.00 časova.

ČUVARI BARZAKA, 70 minuta, 17 sati

Dokumentarni filmovi polaznika filmsko-pozorišne škole TEATAR POEZIJE. Šest filmova mladih učesnika ove škole jesu rezultat osmomesečnog rada na procesu istraživanja i komponovanja dokumentarnog filma pod supervizijom reditelja Žeroma Le Mera

Voditelj procesa je Anđelka Vujinović.

Mladi reditelji filmova su: Mia Mujović, Milica Ivić, Ana Marković, Olga Marković, Marko Vukomanović i Dobrila Šoškić

GDE JE LJUBAV POD PALMAMA?, 85 minuta, Belgija. 19 sati

Žerom Le Mer je reditelj koji je otišao iz Belgije i nastanio se u izolovanom podneblju u južnom Maroku. Boraveći tamo iskušava život u stranoj zemlji i ulazi u kulturu kojoj ne pripada. Njegov poetski film se bavi pitanjem gde se nalazi ljubav među palmama u ovom muslimanskom tradicionalnom okruženju.

Film je prikazivan na festivalima u Švajcarskoj (Visions du Reel) Kanadi, Estoniji, Francuskoj. Nominovan je za nagradu Evropske filmske Akademije.

Žerom Le Mer je rođen u Liježu, u Belgiji 1969 godine. Studirao je žurnalizam i komunikacije, a potom završio Akademiju vizuelnih umetnosti. Od 2000 godine je posvećen dugometražnom dokumentarnom filmu. Žerom Le Mer je dva puta bio gost festivala „Sedam veličanstvenih“. Njegov poslednji film „Izgaranje“ je proglašen najboljim na najuticajnijem filmskom festivalu u Belgiji „Les Magritte du Cinema“

 

Loading...