Мобилис квартет саксофона

04.10.2018., 20:00

Концерт је део Петог међународног фестивала саксофона у Србији „Belgrade Saxperience“. Концерт се реализује у сарадњи са Удружењем саксофониста Србије.

Програм:
Антонио Вивалди
Увертира из Концерта у EФ–дуру за флауту, виолин, обоу и фагот, RV 99

Пјер Макс Дибоа
Квартет за саксофоне
Ouverture
Doloroso
Spirituoso
Andante – Presto

Теодор Буркали
Decoder

Самјуел Барбер
Адађо

Тјери Ескеш
Tango virtuoso

Робер Планел
Бурлеска

Јохан Себастијан Бах
Токата и фуга у де–молу, BWV 565 (ар. Јанез Уршеј)

Квартет саксофона Мобилис
Михаел Крен, сопран саксофон
Јанез Уршеј, алт саксофон
Јукико Крен, тенор саксофон
Горан Јурковић, баритон саксофон

Биографија:
Квартет саксофона Мобилис је формирало четворо амбициозних студената саксофона у Бечу 2009. године. Сви чланови су данас успешни саксофонисти и педагози у музичким школама и факултетима у Аустрији и Хрватској.
Убрзо након оснивања, ансамбл је победио на Аустријском националном такмичењу камерних састава и постао финалиста Фиделио такмичења на бечком Конзерваторијуму. Од тада су наступали у главним концертним дворанама широм Европе и у Јужној Америци. Њихов први компакт диск је издат 2011. године као резултат сарадње са Банком Аустрије, која је квартету одала признање Уметник године. Аустријски национални радио Ö1 је наградио њихов албум наградом Pasticcio Prize.
Били су део програма New Austrian Sound of Music аустријског Министарства спољних послова у концертној сезони 2016/2017. Изводе класичну музику оригинално написану за квартет саксофона, аранжмане музике из ранијих периода, као и савремену музику 20. и 21. века. Циљ ансамбла је да публици представи релативно непознату комбинацију ова четири инструмента на концертима, мајсторским радионицама, као и кроз спајање музике са позориштем и другим уметностима.

Више инфомација о фестивалу Belgrade Saxperience

Loading...