Mobilis kvartet saksofona

04.10.2018., 20:00

Koncert je deo Petog međunarodnog festivala saksofona u Srbiji „Belgrade Saxperience“. Koncert se realizuje u saradnji sa Udruženjem saksofonista Srbije.

Program:
Antonio Vivaldi
Uvertira iz Koncerta u EF–duru za flautu, violin, obou i fagot, RV 99

Pjer Maks Diboa
Kvartet za saksofone
Ouverture
Doloroso
Spirituoso
Andante – Presto

Teodor Burkali
Decoder

Samjuel Barber
Adađo

Tjeri Eskeš
Tango virtuoso

Rober Planel
Burleska

Johan Sebastijan Bah
Tokata i fuga u de–molu, BWV 565 (ar. Janez Uršej)

Kvartet saksofona Mobilis
Mihael Kren, sopran saksofon
Janez Uršej, alt saksofon
Jukiko Kren, tenor saksofon
Goran Jurković, bariton saksofon

Biografija:
Kvartet saksofona Mobilis je formiralo četvoro ambicioznih studenata saksofona u Beču 2009. godine. Svi članovi su danas uspešni saksofonisti i pedagozi u muzičkim školama i fakultetima u Austriji i Hrvatskoj.
Ubrzo nakon osnivanja, ansambl je pobedio na Austrijskom nacionalnom takmičenju kamernih sastava i postao finalista Fidelio takmičenja na bečkom Konzervatorijumu. Od tada su nastupali u glavnim koncertnim dvoranama širom Evrope i u Južnoj Americi. Njihov prvi kompakt disk je izdat 2011. godine kao rezultat saradnje sa Bankom Austrije, koja je kvartetu odala priznanje Umetnik godine. Austrijski nacionalni radio Ö1 je nagradio njihov album nagradom Pasticcio Prize.
Bili su deo programa New Austrian Sound of Music austrijskog Ministarstva spoljnih poslova u koncertnoj sezoni 2016/2017. Izvode klasičnu muziku originalno napisanu za kvartet saksofona, aranžmane muzike iz ranijih perioda, kao i savremenu muziku 20. i 21. veka. Cilj ansambla je da publici predstavi relativno nepoznatu kombinaciju ova četiri instrumenta na koncertima, majstorskim radionicama, kao i kroz spajanje muzike sa pozorištem i drugim umetnostima.

Više infomacija o festivalu Belgrade Saxperience

Loading...