АРТ БРАНЧ Влатко Илић

25.01.2019., 12:00

АРТ БРАНЧ

Влатко Илић

25.1.2019, 12.00

Галерија Артгет

Арт бранч је формат разговора, прилика за размену мишљења уз кафу и колаче, једног петка у месецу, тачно у подне.

Позвани гост, гошћа из области филозофије, књижевности, социологије, архитектуре, дизајна, медицине… у 15 до 20 минута излаже на тему о којој ће се у следећих 45 минута водити разговор између публике и говорника.

Као припрему за размишљање пред јануарски Арт бранч, Влатко Илић нам најављује тему:

СВАКО ЈЕ УМЕТНИЧКО ДЕЛО АНГАЖОВАНО, И НИЈЕДНО ПОСЕБНО.

„Питање друштвеног ангажмана обележило је теоријску мисао о уметности током XX века, док данас делује као да је уметничка заједница поларизована – са једне стране ствараоци своје место налазе у оквирима индустрије забаве, док други заговарају и практикују уметнички активизам. Ипак, у оба случаја могуће је говорити о инструментализацији уметности у, истина, значајно различите сврхе. Зарад бољег разумевања ангажмана када је реч о савременој уметности, овом ћемо приликом разговарати о питањима њеног карактера и проблемима њеног вредновања.“

Влатко Илић је теоретичар уметности и медија и позоришни стваралац. Предаје на Факултету драмских уметности у Београду. Добитник је Специјалне Стеријине награде за режију (2007), и аутор књига: Савремено позориште: Естетско искуство и преступничке праксе (2018) и Увод у нову теорију позоришта (2011).

Специјални гости:

Војислав Клачар, вишемедијски уметник , Паола Петрић, координаторка за пројекте, преводитељка и перформерка, Огњен Обрадовић, песник и драмски аутор.

Loading...