ART BRANČ Vlatko Ilić

25.01.2019., 12:00

ART BRANČ

Vlatko Ilić

25.1.2019, 12.00

Galerija Artget

Art branč je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog petka u mesecu, tačno u podne.

Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine… u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika.

Kao pripremu za razmišljanje pred januarski Art branč, Vlatko Ilić nam najavljuje temu:

SVAKO JE UMETNIČKO DELO ANGAŽOVANO, I NIJEDNO POSEBNO.

„Pitanje društvenog angažmana obeležilo je teorijsku misao o umetnosti tokom XX veka, dok danas deluje kao da je umetnička zajednica polarizovana – sa jedne strane stvaraoci svoje mesto nalaze u okvirima industrije zabave, dok drugi zagovaraju i praktikuju umetnički aktivizam. Ipak, u oba slučaja moguće je govoriti o instrumentalizaciji umetnosti u, istina, značajno različite svrhe. Zarad boljeg razumevanja angažmana kada je reč o savremenoj umetnosti, ovom ćemo prilikom razgovarati o pitanjima njenog karaktera i problemima njenog vrednovanja.“

Vlatko Ilić je teoretičar umetnosti i medija i pozorišni stvaralac. Predaje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je Specijalne Sterijine nagrade za režiju (2007), i autor knjiga: Savremeno pozorište: Estetsko iskustvo i prestupničke prakse (2018) i Uvod u novu teoriju pozorišta (2011).

Specijalni gosti:

Vojislav Klačar, višemedijski umetnik , Paola Petrić, koordinatorka za projekte, prevoditeljka i performerka, Ognjen Obradović, pesnik i dramski autor.

Loading...