АРТ БРАНЧ Промоција књиге ПРИЧА О СУПЕРМАРКЕТУ – ДИМИТРИС СОТАКИС

25.02.2019., 12:00

ТЕМАТСКИ АРТ БРАНЧ
Промоција књиге ПРИЧА О СУПЕРМАРКЕТУ
ДИМИТРИС СОТАКИС

Издавач: Clio

 

Арт бранч је формат разговора, прилика за размену мишљења уз кафу и колаче, једног дана у месецу, тачно у подне.

Позвани гост, гошћа из области филозофије, књижевности, социологије, архитектуре, дизајна, медицине… у 15 до 20 минута излаже на тему о којој ће се у следећих 45 минута водити разговор између публике и говорника.

„Тематски Арт бранч“ се разликује од класичног- уредничког, по томе што говорник уз тему коју ће представити, промовише своју књигу, филм, изложбу.

Овог месеца у гостима нам је грчки писац Димитрис Сотакис, излагање ће бити на енглеском уз присуство преводиоца.

Ближећи се четрдесетој години, новинар студентског часописа Нексус живи мирно и монотоно на Новом Зеланду. Током службеног путовања за Нову Гвинеју доживљава бродолом и једини успева да преживи. Као бродоломник, одлучује да начини велики искорак у свом животу и крене у предузетничке воде. После дугог размишљања, смирен и без свакодневних стресова решава да на острву отвори супермаркет, стекне новац и добар глас и попне се што више на друштвеној лествици, што му је био неостварен сан…

Ово је још један Сотакисов роман о горућој жељи савременог човека да оствари своје снове и проживи живот о коме је одувек сањао. Јунак се, кроз граничне ситуације које су често комичне а на моменте и надреалне, стара да остане на ногама и изађе као победник из неравноправне борбе са стварношћу.

Димитрис Сотакис

Рођен је у Атини 1973. До сада је објавио осам романа и једну збирку кратких прича, док су бројне његове приповетке објављене у антологијама савремене грчке прозе. Књиге Зелена врата (2002), Парафонија (2005) и Човек кукуруз (2007) биле су кандидоване за значајне грчке књижевне награде. За роман Без даха (2009), преведен и на српски језик и објављен 2014. године, добио је награду The Athens Prize for Literature. У издавачкој кући Кедрос 2014. године објављен је његов роман Ускрснуће Мајкла Џексона. Поред писања Димитрис Сотакис бави се превођењем са кинеског језика и музиком.

 

Loading...