ART BRANČ Promocija knjige PRIČA O SUPERMARKETU – DIMITRIS SOTAKIS

25.02.2019., 12:00

TEMATSKI ART BRANČ
Promocija knjige PRIČA O SUPERMARKETU
DIMITRIS SOTAKIS

Izdavač: Clio

 

Art branč je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog dana u mesecu, tačno u podne.

Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine… u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika.

„Tematski Art branč“ se razlikuje od klasičnog- uredničkog, po tome što govornik uz temu koju će predstaviti, promoviše svoju knjigu, film, izložbu.

Ovog meseca u gostima nam je grčki pisac Dimitris Sotakis, izlaganje će biti na engleskom uz prisustvo prevodioca.

Bližeći se četrdesetoj godini, novinar studentskog časopisa Neksus živi mirno i monotono na Novom Zelandu. Tokom službenog putovanja za Novu Gvineju doživljava brodolom i jedini uspeva da preživi. Kao brodolomnik, odlučuje da načini veliki iskorak u svom životu i krene u preduzetničke vode. Posle dugog razmišljanja, smiren i bez svakodnevnih stresova rešava da na ostrvu otvori supermarket, stekne novac i dobar glas i popne se što više na društvenoj lestvici, što mu je bio neostvaren san…

Ovo je još jedan Sotakisov roman o gorućoj želji savremenog čoveka da ostvari svoje snove i proživi život o kome je oduvek sanjao. Junak se, kroz granične situacije koje su često komične a na momente i nadrealne, stara da ostane na nogama i izađe kao pobednik iz neravnopravne borbe sa stvarnošću.

Dimitris Sotakis

Rođen je u Atini 1973. Do sada je objavio osam romana i jednu zbirku kratkih priča, dok su brojne njegove pripovetke objavljene u antologijama savremene grčke proze. Knjige Zelena vrata (2002), Parafonija (2005) i Čovek kukuruz (2007) bile su kandidovane za značajne grčke književne nagrade. Za roman Bez daha (2009), preveden i na srpski jezik i objavljen 2014. godine, dobio je nagradu The Athens Prize for Literature. U izdavačkoj kući Kedros 2014. godine objavljen je njegov roman Uskrsnuće Majkla Džeksona. Pored pisanja Dimitris Sotakis bavi se prevođenjem sa kineskog jezika i muzikom.

 

Loading...