Концерт трија „Neave“ (САД)

31.05.2019., 20:00

Neave Trio чине виолинисткиња Ана Вилијамс, виолончелиста Микаил Веселов и пијанисткиња Ери Накамура. Ансамбл је постигао велики успех захваљујући ангажованим и иновативним наступима широм Америке.

Програм:
Ејми Бич
Трио, оп. 150
Allegro
Lento expressivo
Allegro con brio

Ребека Кларк
Trio
Moderato ma appassionata
Andante molto semplice
Allegro vigoroso

Астор Пјацола
Четири годишња доба у Буенос Ајресу
Verano Porteno
Otono Porteno
Invierno Porteno
Primavera Porteno

Аутори фотографија: Arthur Moeller, Mark Roemisch

Биографија ансамбла:
Neave Trio
(САД) чине виолинисткиња Ана Вилијамс (Anna Williams), виолончелиста Микаил Веселов (Mikhail Veselov) и пијанисткиња Ери Накамура (Eri Nakamura). Ансамбл је постигао велики успех захваљујући ангажованим и иновативним наступима. Њујоршка радио станица класичне музике WQXR наводи: ‘Neave’ је уствари гаелска реч која значи светло и блиставо, што се свакако односи и на музицирање овог трија. Електронски часопис и блог The Boston Musical Intelligencer је Трио Neave уврстио на листу најбољих у 2014. и 2016. години истичући њихово јединство звука, комуникацију, разноликост и експресивни сензибилитет.
Наступали су у многим реномираним концертним дворанама, концертним серијама и фестивалима широм света. Често наступају као солисти у Бетовеновом Троструком концерту у Це–дуру, оп. 56, са оркестрима широм САД. Од јесени 2017. године, Трио је резиденцијални ансамбл Факултета Longy School of Music of Bard College у Њујорку, као дипломирани студенти ове школе. Трио Neave промовише нова дела савремених композитора, а иновативном концертном презентацијом класичног репертоара тежи да привуче широки круг публике. Такође, редовно сарађују са уметницима свих медија, као на пример са играчком трупом Blythe Barton Dance, визуелним уметником Рајаном Брејдијем, организацијом STEIN 2.0 и композитором Амануелом Зарзовским. Премијерно су извели дело Klee Musings признате америчке композиторке Аугусте Рид Томас, као и композицију Missing Words V Ерика Натана, поруџбину пројекта Coretet. Учествовали су у кратаком филму, чија се премијера очекује, о танго музици Астора Пјацоле. Њихов албум French Moments објавио је Chandos Records у јуну 2018. године. Исти издавач је објавио и њихов дебитантски албум под називом American Moments (2016), који је критика високо оценила. Последње издање овог Трија је албум Celebrating Piazzolla, који је у новембру 2018. године објавила Azica Records. Из концертне сезоне 2018/2019 се издвајају наступи у оквиру концертних серијала организације Chamber Music Corvallis из Орегона, Valley Classical Concerts у Нортхемптону, Jewel Box Универзитета Североисточног Илиноиса у Чикагу, Performing Artists Института Рочестер, Dame Myra Hess Memorial у Чикагу, Пријатеља музике Стамфорда и концертне серије Leaf Peeper у Округу Коламбија (Њујорк).

Више детаља на сајту Трија

 

 

Loading...