Концерт флаутисткиње Ане Каличанин и пијанисткиње Мери Бојић Радојчић

16.09.2019., 21:00

Ана Каличанин је магистрирала на Универзитету за музику и извођачке уметности у Бечу, a тренутно је студент докторских академских студија на ФМУ у Београду.

Програм:
Вилхелм Фридеман Бах
Соната у е– молу за флауту и континуо, F. 52
Allegro ma non tanto
Siciliano
Vivace

Франц Шуберт
Варијације на тему Увело цвеће за флауту и клавир

Милана Стојадиновић Милић
Облачић на врху Атоса, фантазија за соло флауту

Паул Хиндемит
Соната за флауту и клавир
Heiter bewegt
Sehr langsam
Sehr lebhaft – Marsch

Биографије:
Ана Каличанин (1990) је завршила основне и мастер студије на ФМУ, у класи професора Љубише Јовановића. У марту 2018. године је магистрирала на Универзитету за музику и извођачке уметности у Бечу, у класи Валтер Ауера и Барбаре Гислер Хасе. Тренутно је студент докторских академских студија на ФМУ у Београду, а усавршава се и на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу у класи Ервин Кламбауера.
Добитник је бројних награда од којих се издвајају прве награде на такмичењима Антон Еберст, Охридски бисери, Млади виртуоз, као и трећа награда на такмичењу дувачких инструмената Интермузика (Аустрија).
Један је од малобројних стипендиста фондације Др. Роберт и Лина Тил-Дур (Швајцарска) и Вернер Трип Меморијалног фонда (Аустрија).
Усавршавала се са светски признатим флаутистима, као што су Емануел Паји, Керстен МекКол, Феликс Ренгли, Андреа Либеркнехт, Петер Лукас Граф, Михаел Кофлер, Мишел Дебост и Филип Бернолд.
Сарађивала је са оркестрима као што су Краљевски концертгебау оркестар Амстердам, Тонкунстлер оркестар Аустрија, Немачка филхармонија младих, Веберн симфонијски оркестар Беч, Веберн камерна филхармонија Беч, као и са диригентима попут Зубина Мехте и Семиона Бичкова.
Године 2014. је положила аудицицију за Омладински оркестар Густав Малер, а 2018. године аудицију за Летњу академију Бечке филхармоније Ангелика Прокоп.
Од 2019. године је ангажована као сарадник у настави проф. Љубише Јовановића, на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ. Од 2018. године је запослена на позицији друге флауте са пиколом у Београдској филхармонији, а од 2017. године хонорарни сарадник СО РТС на позицији прве флауте и стални хонорарни сарадник бечког Резиденц оркестра са којим наступа више од 100 пута у сезони.

Мери Бојић Радојчић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Ради као виши уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ. Сарађивала је и наступала са извођачима као што су Орел Николе (флаута), Кнут Сонстеволд (фагот), Матијас Алин (флаута), Станислав Аполин (виолончело), Љубиша Јовановић (флаута), Винсент Лукас (флаута), Џули Коидин (флаута), Дејан Гаврић (флаута), Матеј Зупан (флаута), Матјаж Дебељак (пиколо), Агустин Леон Ара (виолина), Гергељи Ицес (флаута), Сара Чанг (виолина), Булент Евцил (флаута), Мишел Белаванс (флаута) и други.
Била је учесник на Међунродној трибини композитора, Чело фесту, манифестацији Будва град театар и Флаута фест Београд. На Међународном такмичењу Петар Коњовић је више пута ангажована као официјелни пијаниста за најстарију категорију, као и на 37. такмичењу Музичке омладине у Београду.

Loading...